Het is enorm handig als je tijdens het thuiswerken ook thuis kunt printen, scannen en kopiëren. Niet hoeven wachten tot je weer eens op je werk bent en gelijk verder kunnen met waar je mee bezig was. Oftewel, je wilt gewoon je eigen printer als onderdeel van je werkplek. Maar waar zet je hem neer?

De klassieke werkplek

Heb jij thuis een kantoor om in te werken, of wellicht een bureau in de woon- of slaapkamer? Dan is het logisch een printer nabij de werkplek te zetten. Idealiter kies je voor een all-in-one printer, hiermee kun je naast printen ook kopiëren, scannen en faxen. Deze printer kun je naast werkgerelateerd ook privé gebruiken om bijvoorbeeld foto’s uit te printen.all-in-one printer

Een laptop, printer en allerlei handige kantoorartikelen op het bureau geven je die klassieke werkuitstraling. Als jij aan je bureau gaat zitten, dan ga je echt aan de slag. Waarschijnlijk heb je liever niet een enorm bakbeest van een printer op je bureau staan. Dit kun je makkelijk oplossen door tijdens het kiezen van de printer te letten op het uiterlijk. All-in-one printers komen in verschillende kleuren en formaten, waardoor een printer op het bureau geen doorn in het oog hoeft te zijn. Er zijn zelfs modellen die er mooi en modern uitzien, waardoor het niet erg is als deze in het zicht staat.

Heb je de printer liever niet direct op je bureau? Wanneer je bureau tegen de muur aan staat, biedt een plank onder je bureau een goed alternatief. Zo staat de printer uit het zicht en heb je meer ruimte op je bureau. Doordat de printer onder jouw laptop of computer staat, is de printer nog binnen het bereik van de printerkabel. Een alternatief op een plank zou zijn om de printer in een kastje onder of nabij je bureau te plaatsen. Zo staat hij nabij en hoef je niet op te staan om jouw documenten uit de printer te pakken.

De moderne werkplek

Tegenwoordig werken veel mensen thuis, waarvan een groot deel waarschijnlijk een werkplek heeft moeten improviseren. Veel van ons werken momenteel aan de eettafel. Een goede plek om te zitten, maar na het werk heb je toch echt die ruimte nodig om het avondeten neer te zetten. Een laptop is zo ingeklapt, maar apparaten zoals een printer nemen toch wat meer ruimte in. Om nou gezellig met de printer aan het diner te zitten, is ook niet ideaal.

De meeste all-in-one printers hebben de mogelijkheid te verbinden met wifi. Het grote voordeel hiervan is dat er geen kabels meer nodig zijn en de printer dus niet nabij een laptop of computer hoeft te staan. Zo kun je de printer op een kleine bijzettafel in een hoekje van de kamer wegwerken. Mocht je een printer in de woonkamer nou echt heel lelijk vinden, kun je hem ook wegstoppen in een kast of een opbergkist. Er bestaan zelfs speciale printerboxen om de printer in op te bergen. Zo heb je geen elektronisch apparaat in de woonkamer staan, maar een sfeervol item dat binnen het interieur past.

Werkplek in jouw stijl

Met het inrichten van je werkplek kun je alle kanten op, of je nou werkt in de woonkamer of op een andere plek in het huis. Kies of je jouw all-in-one printer in al zijn glorie deel laten uitmaken van het interieur of juist helemaal uit het zicht haalt. Geef er je eigen draai aan, zodat je zonder ergernissen over de locatie van de printer aan de slag kunt.