Nu je tijdens de warme zomerdagen waarschijnlijk wat meer in de tuin hebt gezeten is het je misschien wel opgevallen: onkruid tussen of op de (terras)tegels. De meeste mensen worden niet zo vrolijk van deze plantjes, die ervoor kunnen zorgen dat je tuin er direct een stuk minder netjes uitziet. Gelukkig kun je ze eenvoudig verwijderen, bijvoorbeeld met behulp van een onkruidborstel. In deze blog lees je drie redenen waarom dit dé beste manier is om van die groene aanslag af te komen.

1. Effectief en snel

Een onkruidborstel haalt op effectieve en zeer snelle wijze onkruid weg. Hoe dit werkt? Beweeg met het apparaat over de tegels of over andere oppervlakken die schoongemaakt moeten worden. Door de draaiende bewegingen van de borstel worden de plantjes eenvoudig verwijderd.

Onkruidborstels hebben bovendien vaak een borstelkop die gemaakt is van nylon- of staaldraden; dit zijn zeer sterke en krachtige borstelharen die op doeltreffende wijze de plantjes losmaken. Zonder al te veel moeite te doen maak je hiermee je tuin onkruidvrij.onkruidborstel

2. Flexibiliteit en ergonomie

Omdat onkruidborstels regelmatig op een accu werken, hoef je deze niet altijd aan te sluiten op het stopcontact. Dit maakt dat je hier vaak zeer flexibel mee bent: je kunt gewoon door de voor- of achtertuin lopen en diverse ondergronden van je terras schoonmaken, zonder steeds rekening te houden met het dichtstbijzijnde stopcontact of gebruik te maken van een verlengsnoer. Hebben de borstels wel een snoer? Dan is dit snoer vaak aardig lang, zodat dit de flexibiliteit meestal ook niet in de weg zit.

Onkruidborstels hebben daarnaast een in lengte verstelbare steel. Dit is ergonomisch zeer prettig, want hoe lang je ook bent, de borstel is altijd aan de hand van jouw lengte af te stellen. Sowieso is een onkruidborstel ergonomisch een zeer goede keuze, want je hoeft hierdoor niet te bukken om onkruid te verwijderen. Een stuk beter voor je rug dan het verwijderen van dit soort plantjes met de hand. Je kunt hier overigens ook een onkruidverdelger en een krabbertje of een onkruidbrander voor gebruiken.onkruidverdelger

3. Verschillende opzetkoppen

Het handige van onkruidborstels is dat deze zeer multifunctioneel zijn. Op de houder zijn namelijk  diverse opzetkoppen te plaatsen. Zo kun je nylon- en staalborstels gebruiken voor de meeste oppervlakken, maar zijn er ook speciale borstels voor houten en stenen gedeeltes. En schaf een extra voegenborstel aan om ook de voegen tussen de stenen en in onbereikbare hoekjes extra goed schoon te kunnen maken. Met een onkruidborstel kun je bijna elk oppervlak in de tuin wel vrij maken van onkruid.

Onkruid verwijderen? Gebruik een onkruidborstel. Hiermee maak je op snelle en effectieve wijze diverse onderdelen van je voor- of achtertuin schoon. Perfect voor het creëren van een tuin die er weer zeer verzorgd uitziet.