Een buitenruimte is tegenwoordig meer dan alleen een leuke extra geworden, maar een heel belangrijk kenmerk. Balkons hebben meerdere voordelen, om te beginnen kan een woning met een balkon de bewoners meer ruimte geven om bijvoorbeeld te ontspannen of te eten. Ook bij huurwoningen is er meer vraag naar een buitenruimte, huurders gaan over het algemeen eerder voor een appartement met een vorm van een balkon of terras. Zeker als de woning zich in stedelijk gebied bevindt. Balkons zijn er in alle soorten en maten. Er wordt vaak voorkeur gegeven aan een balkon op het zuiden, omdat deze de hele dag de meeste zon krijgt. Met een balkon op het oosten daarentegen kun je weer genieten van de ochtendzon en bij een balkon op het westen kun je kijken naar de zonsondergang. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat je niet minstens net zoveel kunt genieten van een balkon op het noorden. Het gaat erom hoe het balkon wordt ingericht. Dit geldt natuurlijk net zo goed voor een tuin, heb je al eens gedacht aan kunstgras? Je kunt dit vinden bij www.gardensense.nl.

Meubels

Stijl je balkon zoals je dat met een woonkamer zou doen, met meubels. Of het nu gaat om een tafel met stoelen, een schommelzitje, een comfortabele bank of een heerlijke ligstoel. Je kunt het geheel opleuken met leuke kussens en tapijten voor buiten. Als je vanuit huis werkt op de laptop, kies dan voor een weerbestendig bureau en stoel en je kunt lekker buiten werken. Kies voor klassiek en gezellig met mooie rotan meubels, afhankelijk van de beschikbare ruimte. Zo verander je je balkon in een heerlijke plek om in de ochtend koffie te drinken of in de avond een goed glas wijn. Laat de koude maanden je er ook niet van weerhouden om van je balkon te genieten. Gebruik bij kouder weer eens warme, zachte dekens. 

Planten, planten en planten

Breng je balkon tot leven door wat groen toe te voegen. Om ruimte te besparen kun je de muren of balustrade versieren met hangplanten. Als je genoeg ruimte op de grond hebt, zet dan een paar terracotta potten van verschillende grootte neer om het een rustiek gevoel te geven. Met bloemen voeg je meer kleur toe of, als je groene vingers hebt, kun je je eigen kruiden kweken. Wist je dat je ook kunt gaan voor kunstgras op je balkon?

Buitenbar

Als je graag gezellige avonden bij je thuis organiseert, maak dan indruk op je gasten met een mooie en goed gevulde buitenbar! Dit hoeft echt niet iets te zijn waar je veel geld aan uit moet geven. Je kunt een uitklapbare bar maken of kopen. Op internet zijn tal van voorbeelden te vinden! Voeg wat mooie glazen, accessoires en lampjes toe, zet fijne muziek op en je bent helemaal klaar voor je volgende feestje!