Het is weer voorjaar en dat betekent dat alle Nederlanders massaal huis en tuin aanpakken. Zeker in de huidige tijd waarin we massaal in huis verblijven, is het hebben van een tuin nog nooit zo’n grote luxe geweest. Heerlijk om toch nog even buiten te kunnen zitten, de kinderen te laten spelen en van het zomerzonnetje te genieten. Maar wat doe je als je tuin eigenlijk nog helemaal niet af is? Wat als deze nog niet kindvriendelijk genoeg is?

Dan wordt het natuurlijk hoog tijd om de handen uit de mouwen te steken en aan de slag te gaan. In dit artikel geven we leuke inspiratie en handige tips om jouw tuin zo kindvriendelijk mogelijk te maken. Zo wordt de komende (iets wat gekke) zomer toch nog een klein feestje!

Investeer in een tuinhuis

Kan je op vakantie ook altijd niet wachten om lekker op je eigen terras plaats te nemen en naar die blije gezichtjes van je kinderen te kijken? Waarom zou je dit fantastische gevoel dan ook niet naar je eigen huis halen. Door te investeren in een tuinhuis geniet jij van dat ultieme vakantiegevoel in eigen tuin. Het huisje geeft de mogelijkheid om speelgoed, tuinmeubelen en andere tuinbenodigdheden op te slaan. Daarnaast kun je ook voor een tuinhuis inclusief overdekt terras kiezen. Zo geniet je optimaal van jouw eigen tuin.

Wist je dat een tuinhuis ook uitermate geschikt is voor het beoefenen van een hobby? Lekker klussen, knutselen of gamen, alles is mogelijk in jouw nieuwe hobbykamer. En je bent bovendien ook nog eens niemand tot last.Investeer in een tuinhuis

 Genoeg schaduw

Oh, wat is het buitenleven toch heerlijk. Kinderen kunnen er meestal geen genoeg van krijgen. Urenlang spelen met water en zand. Heerlijk ravotten. De kans is groot dat je ze pas tegen de avond, onder protest, uit de tuin kunt halen. Toch is het wel belangrijk om dan voor voldoende schaduwplekjes te zorgen. Je wil de huid van je kind uiteraard beschermen. Investeer daarom in een goede zonwering of hang schaduwdoeken. Zo maak je je tuin zomerproof én kindvriendelijk!

Eigen zithoekje

Wil je je kinderen de mogelijkheid geven om even te relaxen? Of lekker te lunchen in eigen tuin? Dan mag een eigen zithoekje natuurlijk niet ontbreken. Kies bij voorkeur voor een kleurrijk tafeltje en stoelen en creëer een gezellig plekje in de tuin. Wil je nieuwe tuinmeubelen kopen voor je kinderen? Betrek ze dan in de aankoop daarvan. Wanneer ze zelf een beslissing mogen maken, zal het zithoekje nog beter in de smaak vallen.

Buitenspeelgoed

Natuurlijk mag ook buitenspeelgoed niet in de tuin ontbreken. Houd daarom rekening met de leeftijd van je kind(eren) en kies voor speelgoed wat hierop aansluit. Denk bijvoorbeeld aan een glijbaan, zandbak of watertafel. Houd tevens rekening met de ondergrond in de tuin. Je wil immers voorkomen dat je kind van de glijbaan gaat en vervolgens veels te hard op de tegels terecht komt. In een kindvriendelijke tuin voorkom je dat kinderen zich onnodig zullen bezeren en oneindig lang plezier kunnen hebben. Zo heb je deze zomer geen kind meer aan ze! Dus pak er een drankje bij, settel je op je terras en geniet!