Toe aan nieuwe raambekleding? Dan zal je waarschijnlijk versteld staan van het gigantische aanbod. Het aanbod van raambekleding is vandaag de dag ontzettend divers. Bovendien is elk soort ook nog eens in verschillende stijlen verkrijgbaar. Van chique tot landelijk, je kunt raambekleding geheel naar eigen wens en smaak samenstellen.

Natuurlijk is het fijn om over veel keuzes te beschikken. Toch zorgt dit er ook voor dat je sneller overweldigd raakt en daardoor door de bomen het spreekwoordelijke bos niet meer ziet. Daarom hebben wij, om je een beetje op weg te helpen, de meest gekozen raambekleding hieronder nader toegelicht.

Horizontale jaloezieën

Horizontale jaloezieën zijn veruit de meest gekozen en meest bekende vorm van raambekleding in Nederland. Zo beschikt men over meer materiaalkeuzes en zijn horizontale jaloezieën met meerdere fijne eigenschappen verrijkt. Geen wonder dat jaloezieën momenteel zo populair zijn. Wij zetten de voordelen van deze raamdecoratie op een rijtje:

Voordelen horizontale jaloezieën

  • Jaloezieën zijn ontzettend veelzijdig. Bovendien kunnen ze geheel naar wens samengesteld worden. Hierdoor zijn ze in tegenstelling tot andere raamdecoratie voor ieder raam geschikt.
  • Je kunt zelf de hoeveelheid lichtinval in huis bepalen door de lamellen te kantelen. Dit is bijvoorbeeld bij een rolgordijn weer niet mogelijk. Deze kan enkel naar boven of naar beneden gerold worden. Hierdoor beschik je met een jaloezie over optimale privacy en kan je de natuurlijke lichtval naar eigen wens bepalen.
  • Er is een grote variëteit aan materialen verkrijgbaar, waardoor de jaloezie voor iedere woonstijl geschikt is.Horizontale jaloezieën

Rolgordijnen

Rolgordijnen zijn ongekend populair. Ze kunnen in vrijwel iedere ruimte van het huis geplaatst worden. Een rolgordijn is, zoals de naam natuurlijk al doet vermoeden, een gordijn wat opgerold kan worden. Hierdoor kan je deze geheel naar eigen wens onderdeel uit laten maken van het interieur. Rolgordijnen zijn in verschillende stoffen verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een hip motief voor in de woonkamer of een verduisterende stof voor in de slaapkamer. Het kopen van nieuwe gordijnen is door dit brede aanbod een klein feestje.

Vouwgordijnen

Ben je op zoek naar een veelzijdig gordijn? Een gordijn waarmee je niet alleen de lichtval, maar ook de privacy naar wens kunt bepalen? Dan zijn vouwgordijnen een prima keuze! Deze gordijnen kun je eenvoudig op en neer laten bewegen, zodat het gewenste resultaat behaald kan worden. Bovendien ziet een vouwgordijn er ook nog eens heel stijlvol uit en is deze voor vrijwel iedere woonstijl geschikt.

Natuurlijk is het aanbod van raambekleding nóg groter dan we hier al hebben aangegeven. Een keuze maken tussen horizontale jaloezieën, vouwgordijnen, rolgordijnen of misschien wel plisségordijnen is niet gemakkelijk. Maak daarom altijd eerst een afspraak bij een specialist in raambekleding en laat je informeren over de verschillende voor- en nadelen van iedere raamdecoratie. Zo maak je een weloverwogen keuze en geniet je binnenkort van de mooiste raambekleding voor jouw woning!