Tuinmeubelen kopen lijkt in eerste instantie niet zo moeilijk. Zeker gedurende de zomermaanden vind je in vrijwel iedere winkel tuinmeubilair en accessoires. Zodra je iets moois tegen een leuke prijs weet aan te schaffen, denk je al gauw dat je een goede deal hebt gesloten. Maar is het wel zo eenvoudig of zijn er nog meer dingen waar je rekening mee moet houden?

Je tuinmeubelen hebben veel te verduren. Ze staan vaak in alle weersomstandigheden buiten en dat eist na enkele jaren wel zijn tol. Het is dan ook niet gek dat je eens in de zoveel jaar toe bent aan nieuwe tuinmeubelen. Daarnaast is het ook nog eens heel leuk om de winkels en het web af te speuren en zo het mooiste meubilair te vinden. Terwijl je tuinmeubelen in regio Hilversum zoekt, vraag je je echter wel af waar je precies op moet letten. Let je enkel op de uitstraling en de prijs of wil je met meerdere aspecten rekening houden? Het aanbod is immers enorm groot. Hoe voorkom je een dure miskoop? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje, zodat je zeker de juiste keuze maakt!

Kies voor kwaliteit

Tuinmeubelen zijn een goede investering. Ze veranderen het aangezicht van de tuin, zorgen jarenlang voor optimaal tuingenot, maar gelden tevens ook als een redelijk grote aankoop. Hierdoor kan het aantrekkelijk zijn om voor goedkopere tuinmeubelen te kiezen. Hierbij is het echter wel belangrijk om de prijs-kwaliteitsverhouding goed in de gaten te houden. Kan je van een loungeset van 200 euro echt net zoveel verwachten als eentje uit het duurdere segment? Hoe zit het met het zitcomfort? Hoe lang heb je precies plezier van deze aankoop? In de meeste gevallen valt de kwaliteit enorm tegen.

Als je in meer tuingenot wilt investeren, mag een goede tuinset niet ontbreken. Kies dan ook zeker voor kwaliteit. Dan ben je wellicht wel iets duurder uit, maar je doet tegelijkertijd ook veel langer met de meubels en geniet van meer comfort. Laat goedkoop geen duurkoop worden. Op de lange termijn zal blijken dat dit een goede investering is geweest.   Kies voor kwaliteit tuinmeubelen

Wat heb je wel en juist niet nodig?

Laat je vooral niet verleiden door de prachtige tuinsets die in showrooms worden afgebeeld. Wat voor het ene gezin een goede keuze is, kan voor de ander weer helemaal niks te betekenen hebben. Blijf daarom altijd dicht bij je eigen wensen en de eisen die jullie als gezin aan de tuinmeubelen stellen. Een gezin van vier zal bijvoorbeeld meer baat hebben bij een uitgebreide stoelen set dan een huishouden van slechts twee personen. Het is zonde van je geld om meer te kopen dan nodig is. Wanneer er eventueel visite is, kan je altijd nog stoelen van binnen naar buiten verplaatsen. Hiermee is het probleem ook goedkoop opgelost!

Kies voor neutrale kleuren

Ieder jaar weer verschijnen er zogenaamde ‘modekleuren’. Dit zijn kleuren die op het moment zelf heel populair zijn, maar waar je vaak na enkele jaren alweer op uitgekeken bent. Koop daarom nooit grote tuinmeubelen in een trendkleur, maar verwerk deze kleuren eventueel in accessoires. Zo voorkom je dat je over enkele maanden tot jaren alweer nieuwe meubelen aan wilt schaffen, omdat je de kleur niet meer mooi vindt. Accessoires kosten aanzienlijk minder geld, waardoor het minder moeite kost om deze eens in de zoveel tijd te verwisselen.