Nog heel even en dan is de zomer weer officieel begonnen. Dat klinkt nog heel onwerkelijk aangezien we de afgelopen weken nog niet echt getrakteerd zijn op mooi zomerweer. De geschiedenis leert ons echter dat dit in ons land zo kan omslaan. Daarom is het verstandig om je tuin nu al zomerproof te maken. Maar hoe doe je dat precies? Wij geven in dit artikel een aantal handige tips.

Schakel een hovenier in

Hovenier in Eindhoven of omgeving gezocht’, die tekst trekt je aandacht als je de advertenties openslaat. Een hovenier? Daar heb je nog nooit over nagedacht. Wat doet een hovenier precies? En waarom zou je die klussen niet zelf kunnen uitvoeren?

Een hovenier is iemand die gespecialiseerd is in het ontwerpen en onderhouden van tuinen. Deze vakman weet alles over planten en bloemen en kan jou precies vertellen hoe je een prachtige tuin kunt realiseren. Deze is er niet alleen om advies aan te vragen, maar kan de klus ook nog eens snel en efficiënt uitvoeren. Bovendien kan deze het onderhoud voor zijn rekening houden. Hierdoor heb je vrijwel geen omkijken naar het onderhoud van eigen tuin. Daardoor is jouw taak enkel en alleen genieten. Iets waar veel mensen reikhalzend naar uit kijken!hovenier inschakelen

Onderhoudsvrij?

Veel mensen geloven in een onderhoudsvrije tuin. Het is voor de meeste mensen de ultieme droom om over een eigen huis met tuin te beschikken. Helaas lijkt deze droom toch vaak té mooi om waar te zijn. Niet omdat een huis met tuin niet te krijgen is, maar simpelweg omdat het te veel onderhoud vraagt. Door de drukte van de alledaagse dag is het voor veel mensen niet mogelijk om hun tuin goed te onderhouden. Het gevolg is een overwoekerde tuin, waarin je moeilijk kunt genieten. Zonde, nietwaar?

Een onderhoudsvrije tuin lijkt dan ook iedere droom uit te laten komen. Maar kan dit wel? Hoveniers zijn hier heel stellig in: onderhoudsvrij bestaat niet. Al zou je een hele tuin laten asfalteren, deze blijft om enig onderhoud vragen. Wel kan je ervoor zorgen dat de tuin zo onderhoudsarm mogelijk is. Dit doe je door een juiste combinatie van planten en bloemen te gebruiken. Een hovenier kan je helpen bij het ontwerpen van een onderhoudsarme tuin. Ook kan je zelf in een tuincentrum om advies vragen. Hier kan het personeel je vaak precies vertellen welke planten juist wél en niet geschikt zijn.onderhoudvrij tuin

Onkruid wieden en opruimen

Natuurlijk hoef je niet veel geld te investeren om jouw tuin zomerproof te maken. Enkele zelfgemaakte decoratiestukken, wat kussentjes en een nieuwe plant zijn al voldoende om de tuin een stuk gezelliger te maken. Ook opruimen en onkruid verwijderen kan al van grote invloed zijn op de sfeer in de tuin. Trek hier dan ook eens een dag voor uit en ga flink aan de slag. Dit werk zal zeker beloond worden als je het eindresultaat ziet! Als je de tuin een flinke opknapbeurt geeft, zal deze in de zomer waarschijnlijk om een stuk minder onderhoud vragen. Zo hoef jij enkel nog maar te genieten!