Wanneer je een woning aan het inrichten bent, dan kom je er al snel achter dat het kiezen van de juiste vloer een enorme uitdaging is. Er zijn namelijk enorm veel verschillende soorten vloeren beschikbaar, maar wat vind jij nou de leukste vloerbedekking voor jouw woning? Het is iets waar je enorm goed over na moet denken, aangezien de vloer een deel van de sfeer in de woning bepaald. Het kiezen van een leuke soort vloerbedekking is dus cruciaal. Om je een handje op weg te helpen, heb ik in dit artikel mijn drie lievelingsvloeren (op willekeurige volgorde) op een rijtje gezet.

Tapijt vloeren

Om te beginnen houd ik persoonlijk erg veel van tapijt. Dit komt doordat deze vloeren simpelweg enorm zacht onder je voeten voelen. Het zijn dan dus ook de ideale vloeren voor mensen die veel op hun sokken door huis lopen. Verder is het de ideale ondergrond voor spelende kinderen in huis. Wanneer de kinderen vallen, zal de klap een stuk minder zijn als op een betonnen of tegelvloer. Het enige grote nadeel van tapijt vloeren is dat de vloeren goed onderhouden moeten worden. De vloeren zijn namelijk erg pluizig en daardoor niet makkelijk schoon te maken. Vuil en stof blijft daardoor ook in de vloer zitten, wat het niet de ideale vloer voor huisdieren maaktTapijt vloeren

De houten vloer

Naast de tapijt vloeren vind ik de houten vloeren ook enorm mooi. Dit komt doordat de houten vloeren unieke vloeren zijn, ze zijn namelijk allemaal net wat anders. Houten vloeren hebben een warme uitstraling en passen in elke huisstijl. Er zijn dan ook enorm veel verschillende soorten houten vloeren en zo is er voor iedereen wel wat. Het grootste nadeel van houten vloeren is dat ze niet tegen vocht kunnen en ook niet geschikt zijn voor vloerverwarming. Deze twee dingen kunnen er namelijk voor zorgen dat de vloeren gaan rotten en buigen.

PVC vloeren

Last but not least: de PVC vloeren. PVC vloeren zijn eigenlijk de namaak vloeren van de houten vloeren. Dit wil dus zeggen dan ze er enorm op lijken, maar toch van kunststof zijn gemaakt. Dit zorgt ervoor dat de vloeren wel waterafstotend zijn en dus makkelijker zijn schoon te maken. Het zijn vloeren die dan ook als enorm hygiënische vloeren worden gezien. Verder zijn de vloeren ook nog eens enorm makkelijk aan te leggen.

Elke vloersoort heeft wel zijn eigen voordelen en nadelen. Wat je zelf de leukste vloerbedekking vindt is aan jou. Nu weet je ten minste alvast mijn top drie! Wil je meer weten over alle soorten vloerbedekkingen? Neem dan een kijkje op martijndewitvloeren.nl.