Gordijnen zijn onmisbaar in iedere woning. Ze kunnen niet alleen veel betekenen voor de sfeer in huis, maar zijn ook nog eens ontzettend praktisch. Daarnaast horen gordijnen tot de basis van de woning. Samen met de vloeren en muren bepalen zij voor een groot deel de uitstraling van het huis. Daarom is het ook belangrijk om de nieuwe gordijnen zo zorgvuldig mogelijk uit te kiezen. Dit is echter lastiger dan het klinkt. Het uitzoeken van nieuwe gordijnen kan immers heel lastig zijn, zeker als je het gigantische aanbod bekijkt. Om de zoektocht iets makkelijker te maken, geven wij 4 tips bij het kopen van nieuwe gordijnen. Zo maak je snel en eenvoudig de beste keuze. Of dit nu vouwgordijnen, rolgordijnen of plisségordijnen zijn, alles is mogelijk!

1. Doe inspiratie op

Iedere aankoop begint met een idee. Daarom is het belangrijk om vooraf voldoende inspiratie op te doen. Bekijk wat de mogelijkheden zijn, wat de voordelen van de verschillende raamdecoratie zijn en welke het beste bij jouw interieur past. Door voldoende inspiratie op te doen, weet je zeker welke raamdecoratie het beste bij jou past. Apps zoals Pinterest kunnen jou hierbij helpen. Soms is het ook verstandig om met vakmensen te praten. Zij kunnen jou advies bieden over de verschillende voordelen van de raamdecoratie in hun assortiment.

2. Kies voor een tijdloos design

Ieder jaar weer zien we nieuwe trendkleuren en patronen op de markt verschijnen. Dat is natuurlijk ontzettend leuk, maar is het ook wel zo handig? Je kunt uiteraard voor plisségordijnen in de meest gewaagde kleuren kiezen, maar vind je dit over enkele jaren ook nog leuk? Past deze kleur überhaupt bij ieder interieur of ben je verplicht om de gordijnen over enkele jaren te veranderen? Dat zou een dure hobby zijn. Gordijnen zijn immers niet goedkoop. Kies daarom voor een tijdloos design. Ga voor neutrale kleuren en patronen die ieder interieur kunnen complimenteren. Zo raak je hier minder snel op uitgekeken en kan je jarenlang plezier hebben van jouw nieuwe gordijnen. Hierdoor zijn ze iedere cent van de investering zeker waard!

plisse gordijnen

3. Gordijnen inmeten

Voordat je gordijnen aan gaat schaffen is het uiteraard belangrijk dat je de juiste maten doorgeeft. Meet de gordijnen goed in voor het beste resultaat. Houd tevens rekening met krimp. Vooral bij natuurlijke materialen zoals wol en linnen is de kans groot dat het stof nog een beetje inkrimpt. Niet alleen als je de gordijnen wast, maar ook door de luchtvochtigheid in huis. Meet de gordijnen daarom altijd wat ruimer in dan nodig is. Vraag eventueel om advies aan een professional. Sommige bedrijven bieden ook een meetservice aan. Zo weet je zeker dat de juiste maten gebruikt worden.

4. Bespaar niet op gordijnen

Gordijnen kunnen flink wat geld kosten. Daarom proberen mensen hier vaak op te besparen door voor goedkopere opties te kiezen. Wij raden dit echter af. Gordijnen zijn immers allesbepalend voor de sfeer in huis. Bovendien zijn ze enorm praktisch.  Bespaar hier dan ook niet op. De basis van je woning is ontzettend belangrijk. Of je deze nu verkrijgt door het kopen van nieuwe vouwgordijnen of het leggen van het een nieuwe vloer. Op de basis hoor je niet te besparen. Zie het daarnaast niet als flinke uitgave, maar als investering voor de toekomst!