Het wordt weer zomer! Eindelijk zitten de temperaturen weer in de lift, laat het zonnetje zich vaker zien en kunnen we weer voorzichtig naar buiten. Waarschijnlijk heb je heel lang naar dit moment uitgekeken. Toch is er altijd één nadeel van de zomer die jij liever kwijt dan rijk zou zijn: insecten in huis.  

Insecten in huis lijken bijna onlosmakelijk met de zomer verbonden zijn. Zodra de temperaturen voor de eerste keer in de dubbele cijfers komen, lijken deze beestje vanuit het niets in je huis terecht te komen. Muggen, wespen, steekvliegen, we krijgen er direct de kriebels van. Daarom houden veel mensen hun ramen en deuren tijdens de zomer liever dicht. Dit is echter niet altijd even prettig. Juist in de zomer wil je immers van de heerlijke buitenlucht in huis genieten. Maar hoe voorkom je dan dat al deze beestjes in huis terecht komen? Simpel: met het gebruik van op maat gemaakte horren natuurlijk!

Minder last van hooikoorts

Krijg jij ieder jaar weer te kampen met fysieke ongemakken door hooikoorts? Dan is het voorjaar voor jou wellicht niet het meest favoriete seizoen. Je hoeft de deur maar uit te lopen om de tuin zomerproof te maken en je bent gelijk aan het snotteren. Enkel binnen zitten is vaak ook geen optie. Zeker niet als je de boel af en toe wilt laten luchten. De pollen die de hooikoorts veroorzaken zitten immers in de lucht. Zodra jij ook maar een raam openzet, zullen deze deeltjes ook in huis terecht komen. Hierdoor ervaar je ook thuis veel ongemak.

Met een op maat gemaakte hor kun je dit probleem gelukkig eenvoudig verminderen. Een hor is als een natuurlijke ‘zeef’, waardoor een flink deel van de pollen buiten de deur worden gehouden. Natuurlijk kunnen nooit alle pollen eruit gefilterd worden, maar het gebruik van een hor kan wel degelijk de klachten in huis aanzienlijk verminderen.

Minder last van hooikoorts

Meer frisse lucht in de woning

Voldoende ventilatie is van essentieel belang voor de gezondheid en het luchtklimaat in huis. Zeker nu Nederlanders massaal meer tijd in huis doorbrengen is het belangrijk dat er voldoende frisse lucht in huis komt. Alle ramen potdicht houden uit angst voor insecten is dan ook niet aan te raden. Zeker niet in de slaapkamer, waar frisse licht juist de nachtrust positief kan beïnvloeden. Door goede horren te laten installeren, kun jij zonder problemen van meer gezonde lucht in huis profiteren.

Voor iedere opening geschikt

Vroeger had je bij de aanschaf van horren enkel keuze uit een aantal standaardmaten. Wanneer je nieuwe woning over bijzondere deuren of ramen beschikte, was er dus ook bijna geen goede hor te vinden.

De techniek heeft de afgelopen tijd gelukkig niet stilgestaan. Inmiddels is er ontzettend veel keus op het gebied van horren. De huidige op maat gemaakte horren zijn voor werkelijk iedere opening geschikt. Veel praktischer, want door de huidige architectuur zijn er nog maar weinig mensen die over standaard deuren en ramen in huis beschikken.

Minder opvallend

Vroeger waren horren ontzettend opvallend. Ze werden amper weggewerkt, waardoor ze voor een groot deel de sfeer en uitstraling van het interieur bepaalden. Inmiddels is dat gelukkig niet meer het geval. De modernste horren zijn tegenwoordig eenvoudig weggewerkt, waardoor ze nauwelijks meer zichtbaar zijn. Zo geniet je van een strakke en moderne uitstraling, zonder de functionaliteit van de hor te verliezen.