Ondanks dat we er allemaal niet dol op zijn, maken we ons huis regelmatig schoon. Een van de plekken die we het vaakst schoonmaken is de vloer. Het stofzuigen van de vloer gebeurd waarschijnlijk wekelijks bij jouw thuis, maar heb jij wel de juiste stofzuiger voor het soort vloer dat bij jouw in de kamer ligt? De meeste mensen stofzuigen een keer in de week. De vloer komt dus veel in aanraking met de stofzuiger. Als je echter niet de juiste soort stofzuiger hebt, kan dit de vloer op den duur beschadigen. Dit wil je natuurlijk niet! Er zijn tegenwoordig alleen zoveel soorten stofzuigers dat je nog al snel kunt verdwalen in de jungle aan keuzes. Je vraagt jezelf al snel af: welke Dyson kopen? Daarom geven we je in deze blog alle informatie die je nodig hebt om de perfecte stofzuiger voor jouw vloer te kiezen.

Verschillende merken

Als eerste krijg je te maken met alle verschillende merken stofzuigers die er zijn. Denk bijvoorbeeld aan Dyson, Miele, Phillips of AEG, maar ook alle kleine merken die de laatste jaren erbij gekomen zijn. Al deze merken verschillen in prijs, kwaliteit, gebruiksgemak, grote, ect. Een eerste stap om je een weg te banen door de jungle is om naar de kwaliteit van een stofzuiger te kijken. Een goedkope stofzuiger is op korte termijn fijn, maar op lange termijn is het voordeliger om een stofzuiger van goede kwaliteit te kopen. Goede kwaliteit stofzuigers  zuigen beter het vuil op en ze gaan langer mee.Verschillende merken

Daarna is het van belang om jezelf af te vragen wat jij het fijnste zou vinden om mee te stofzuigen. Sommige merken specialiseren zich in bepaald soort stofzuigers. Bedenk daarom wat jij zoekt in een stofzuiger. Wil je een lichte variant, omdat stofzuigen nog al zwaar voor je is? Of heb je liever je een draadloze stofzuiger, omdat er weinig stopcontacten bij jouw in huis zijn? Wil je een kleine stofzuiger om bij moeilijke plekken te komen of een grote versie omdat je een groot huis hebt? Als je jouw ultieme stofzuiger voor ogen hebt, kun je op zoek naar een merk die deze  soort verkoopt.

Het type vloer

Afhankelijk van het type vloer dat je hebt, zal een ander soort stofzuiger beter zijn. Met name het verschil tussen harde en zachte vloeren is heel belangrijk. Een harde vloer beschadigt namelijk veel sneller dan een zachte vloer. Hierdoor kun je sommige type stofzuigers beter niet gebruiken. Een harde vloer zoals een houten vloer, laminaat vloer, of pvc-vloer zijn vaak krasgevoelig. Met de stofzuiger kun je dus gemakkelijk krassen op de vloer maken als je niet voorzichtig bent. Heb je een harde vloer? Dan raden wij aan om een stofzuiger zonder wielen en een zachte borstel te nemen. De wielen en de zuigmond zijn namelijk de ergste veroorzakers van krassen.

In alle soorten en maten

Je hebt stofzuigers is allerlei soorten en maten. Zo heb je een steelstofzuiger, een zakloze stofzuigers, kruimelzuigers, ect. Tegenwoordig heb je zelfs robotstofzuigers. Allemaal hebben ze hun eigen voordelen. Verdiep je daarom van tevoren goed in alle type stofzuigers die verkrijgbaar zijn. Van de juiste stofzuiger kan je jaren lang plezier hebben!