De perfecte zomeravond is pas compleet wanneer je tuin helemaal gereed is. Het mooie weer zorgt voor een perfecte mogelijkheid om je buitenruimte helemaal voor te bereiden en op te knappen! Natuurlijk blijft het ‘s avonds laat nog lang licht, maar je eigen tuinverlichting kan voor een mooie sfeer zorgen bij leuke samenkomsten in de buitenlucht. Hier zijn een aantal tips om de perfecte sfeer voor je zomeravonden te creëren door middel van verlichting in je tuin.

Zo creëer je het vakantiegevoel dicht bij jou thuis

Na een lange periode van thuiswerken en quarantaine is nu steeds meer mogelijk om erop uit te trekken naar warme bestemmingen voor vakantie. Voor de thuisblijvers onder ons is het natuurlijk ook een optie om het vakantiegevoel bij jezelf te creëren: en wat is een betere plek dan je eigen tuin?

Er zijn verschillende dingen die je aan je tuin kan toevoegen of aanpassen om een vakantiesfeer te creëren: denk bijvoorbeeld aan een terras waar jij samen met je gasten de warme dagen kan doorbrengen. Of voeg veel planten en bloembakken toe om je tuin een groenere uitstraling te geven. Niks gaat boven natuur in de zomervakantie! Natuurlijke materialen zijn dus zeker een must-have, zoals hout of bamboe. Kijk daarnaast voor leuke zomerse accessoires om je tuin te versieren.

Het allerbelangrijkste voor een vakantiegevoel is natuurlijk verlichting. Verlichting is onmisbaar, want het zet de toon neer van het moment en de ruimte. Er zijn verschillende mogelijkheden om je tuin eruit te laten zien als een zomers paradijs. Het uitgebreide aanbod aan opties geeft jou de mogelijkheid om te combineren aan de hand van jouw smaak.vakantiegevoel

Alle soorten verlichtingen en plekken waar je ze kan ophangen of leggen

Tuinverlichting zijn er in alle soorten, vormen en maten. Als je je tuin makkelijk wil verlichten, ga dan voor een laagspanning verlichting zoals 12 volt verlichting. Dit soort buitenverlichting kan je krijgen in de vorm van een staande lamp, spot of muurlamp. Deze soort lampen zijn dus perfect om je terras in je tuin te verlichten!

Daarnaast zorgt dit soort verlichting voor de juiste sfeer die perfect past bij de moderne liefhebbers onder ons. Wat nog fijner is: omdat deze verlichting zo eenvoudig is, heb je geen elektricien nodig om de tuinverlichting te plaatsen. Dat bespaart je al wat tijd en kosten!

Een leuke tip om je tuin te verlichten en tegelijkertijd te versieren is een lichtslinger. Deze kun je makkelijk ophangen aan je schuttingen of je kan deze leggen op een tafel of in een vaas. Dit zal zeker een romantische sfeer creëren voor al je zomerse barbecue avonden in de tuin! Of wat vind je van een lantaarn bij de bloembakken? Dit zal een stedelijke sfeer creëren en je krijgt dan gelijk het gevoel alsof je aan het wandelen ben in een zomerse stad in het buitenland.

Weet je niet zeker hoe je licht strategisch moet plaatsen om de beste effecten te maken in jouw buitenruimte? Vraag naar advies van specialisten. Zij houden ook verlichting trends in de gaten, dus ze weten precies wat de beste keuze is voor jou.