Op zoek naar een nieuwe vloer voor de woonkamer? Maar kom je er door het enorme aanbod van vloeren in ons land maar niet uit? Geen zorgen. Er zijn van die vloeren waar je nooit een fout mee kunt maken. Een goed voorbeeld zijn pvc vloeren. Deze passen eigenlijk in iedere woning, bieden ontzettend veel voordelen en komen ook nog eens met een aantrekkelijk prijskaartje. Bovendien behoren ze ook nog eens tot één van de populairste vloersoorten van dit moment. En dat is natuurlijk niet zonder reden. Nog niet overtuigd of nog nooit in het bezit geweest van een pvc vloer? In dit artikel geven we je 4 redenen om voor een pvc vloer in de woonkamer te kiezen.

1. Minder slijtgevoelig

In drukke huishoudens zul je al snel merken dat vloeren geen lang leven hebben. Voordat je het weet beginnen ze te slijten. Sommige vloeren kunnen daardoor na enkele jaren alweer vervangen worden en zien er na één jaar al een stuk minder mooi uit. Zonde, want een nieuwe vloer is niet goedkoop en hier wil je dan wel zo lang mogelijk plezier van hebben. In dat geval is het dan ook slim om voor een minder slijtgevoelige vloer te kiezen. Pvc vloeren staan bekend om hun ijzersterke karakter. De vloer slijt vrijwel niet door de beschermende toplaag en is daardoor vele malen sterken dan een laminaatvloer of vloeren van vinyl.

2. Gemakkelijk te reinigen

De afgelopen jaren is de vraag naar gladde vloeren enorm toegenomen. Niet zonder reden, want mensen zijn simpelweg gewoon steeds drukker geworden. Veel van ons hebben geen tijd om uren te investeren in het reinigen van een tapijt in huis. Daarom wordt er dan ook steeds vaker gekozen voor vloeren die eenvoudig en snel te reinigen zijn. De pvc vloer behoort daar zeker toe. Onderhouden doe je eenvoudig door regelmatig te stofzuigen en licht vochtig te dweilen. Natuurlijk zijn er ook speciale reinigingsmiddelen voor pvc vloeren verkrijgbaar, maar het is niet noodzakelijk om deze ook te gebruiken.

3. Stroken individueel vervangen

Is er onverhoopt iets hards op de vloer terecht gekomen en zit er nu een enorme beschadiging in de vloer? Hartstikke zonde natuurlijk. Zeker als dit zou betekenen dat de gehele vloer vervangen moet worden. Gelukkig is dat bij een pvc vloer niet het geval. De stroken kunnen namelijk eenvoudig vervangen worden. Hierdoor kun je de beschadigde stroken gemakkelijk verwijderen en een nieuwe plaatsen. Hierdoor oogt je vloer weer als nieuw en gaat deze nog langer mee.

4. Ook geschikt voor vloerverwarming

Het gebruik van vloerverwarming wordt steeds populairder. Helaas zijn nog lang niet alle vloeren geschikt voor vloerverwarming. Wanneer deze de warmte niet goed doorlaten of zelfs kromtrekken, dan is vloerverwarming natuurlijk niets voor jou. Bij een pvc vloer is dit probleem gelukkig verleden tijd. Deze laat de warmte van de verwarming uitstekend door, waardoor je van optimale efficiëntie profiteert. Wel is het belangrijk om op de lijm te letten die bij het plaatsen van de vloer wordt gebruikt. Sommige lijmsoorten laten sneller los door de warmte. Gelukkig is ook dit eenvoudig op te lossen door voor een andere lijmsoort te kiezen.