Kraakt je bed bij elke kleine beweging die je maakt of valt hij bijna van ellende uit elkaar? Dan wordt het tijd voor een nieuw bed, want een goede nachtrust is heel belangrijk. Naast minder slaap, kan een slecht bed er ook voor zorgen dat je last krijgt van je rug. Op die manier sta je nooit uitgerust op. Wat voor bed je het beste kunt aanschaffen? Een boxspring! Boxsprings zijn tegenwoordig helemaal hip en je ziet ze overal terugkomen. Toch zijn er wel enkele zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van boxsprings.

Boxsprings uitproberen

Op sommige plekken kun je voor een lage prijs al heerlijke boxsprings kopen. Maar welke moet je kiezen? Er bestaan verschillende modellen, stijlen en kleuren boxsprings. Omdat de keuze zo groot is, kan het lastig zijn om te beginnen met zoeken. Je kunt het beste beginnen met een ergonomische overweging. Je koopt boxsprings namelijk vaak voor een lange periode. Het bed moet daarom wel goed liggen. Je wilt er goed in kunnen slapen en geen nek- en rugklachten aan overhouden. Gelukkig kun je in de meeste showrooms boxsprings uitproberen, zodat je zeker weet dat je er eentje koopt die lekker ligt.Boxsprings uitproberen

De afmetingen

Het klinkt logisch, maar toch houden mensen vaak geen rekening met de afmetingen van boxsprings. Een boxspring van 180x200xm klinkt natuurlijk heerlijk, maar er moet wel ruimte voor zijn in je slaapkamer. Vaak is het hoofdbord wat breder dan de boxspring zelf, dus daar moet rekening mee gehouden worden. Ook in de breedte moet je rekening houden met het aanschaffen van boxsprings. Een te breed bed kan erg vervelend zijn als er te weinig ruimte tussen de boxspring en de muur zit.

Goed onderhoud

Omdat de verschillende onderdelen van boxsprings anders slijten, is het moeilijk te zeggen hoe lang deze meegaan. De box zal rond de 20 tot 25 jaar meegaan, terwijl de topper maximaal vijf jaar mee gaat. Het matras zal ongeveer tien jaar mee gaan. Daarom moet je goed onderhoud leveren aan je boxspring, zodat deze langer mee gaat.

Een comfortabele boxspring

Je boxspring moet ergonomisch verantwoord zijn, maar daarnaast ook lekker liggen. Elk persoon en lichaam is anders en daarom verschilt het ook van persoon tot persoon wat voor boxsprings ze fijn vinden liggen. Een elektrische boxspring biedt dat beetje extra comfort. Je kunt namelijk zowel het voetgedeelte als het hoofdgedeelte met een afstandsbediening verstellen. Daarnaast is ook de manier van slapen van belang. Mensen die veel op hun buik liggen, hebben baat bij een ander matras dan iemand die op zijn rug of ze slaapt. Denk hier goed over na voordat je een boxspring aanschaft.

Er zijn dus best enkele zaken waar je op moet letten bij het aanschaffen van boxsprings. Wil je zeker weten dat je een goede boxspring aanschaft? Dan kun je het beste even langsgaan bij een showroom zoals van Stuntbed. Je kunt de boxsprings dan uitproberen en de medewerkers geven je graag advies, zodat je straks heerlijk kunt slapen op je nieuwe boxspring.