Ga je binnenkort verhuizen en kan je niet wachten tot je de woning geheel naar eigen wens kunt inrichten? Dan weet je waarschijnlijk ook maar al te goed hoe lastig dit kan zijn. Tegenwoordig zijn er zó enorm veel verschillende woontrends dat je simpelweg door de bomen het bos niet meer ziet. Van design meubels tot prachtige woonaccessoires van maakjeeigensfeer. Je kunt het zo gek nog niet verzinnen of het is op de markt verkrijgbaar. Daarom is het niet vreemd als je wel wat hulp kunt gebruiken. Wij geven je 4 stylingtips voor een nieuwe woning om jou alvast een beetje op weg te helpen.

1.         Kies voor een logische en functionele indeling

Je kunt het nog zo mooi in je hoofd hebben: als een ruimte niet functioneel en logisch ingedeeld is, kan dit veel problemen opleveren. Kies daarom niet eerst voor de uitstraling van de woning, maar laat de functionaliteit boven de vorm gaan. Pas als de ruimtes goed ingedeeld zijn, kan je gaan kijken hoe je het geheel sfeervoller kunt maken.

Vind je het lastig om de juiste indeling te maken? Maak dan gebruik van de plattegrond van de woning en stippel een aantal praktische looproutes uit en bepaal zo waar de (grootste) meubels komen te staan. Houd tevens rekening met stopcontacten. Zo is het straks veel eenvoudiger om de woning efficiënt in te delen.

2.         Kies de juiste decoratie

Woonaccessoires kunnen het interieur maken of breken en mogen dan ook zeker niet ontbreken. Bedenk bij de aanschaf van accessoires altijd goed waarvoor deze zullen dienen. Als je decoratie op de juiste manier toepast zullen deze het interieur versterken. Door de verkeerde keuzes te maken kan je er echter voor zorgen dat de sfeer die je voor ogen had volkomen teniet wordt gedaan. Kies daarom voor decoratiestukken die bij jouw interieur passen en ga niet over één nacht ijs. Je mag best even de tijd nemen om je goed in te lezen in jouw interieurstijl. Als je weet welke materialen, structuren en kleuren geschikt zijn is het gemakkelijker om de juiste keuzes te maken.Kies de juiste decoratie

3.         Bespaar nooit op belangrijk meubilair

Zelfs bij het investeren in vastgoed zijn mensen het er over eens dat beknibbelen op meubilair geen verstandige keuze is. Steeds vaker proberen zij gemeubileerde woningen te verhuren. In dat geval moet er veel aandacht aan de kwaliteit van de meubels worden besteedt. Zo ook als het om je eigen woning gaat. Sommige meubels spelen een belangrijke rol in het wooncomfort in huis. Denk bijvoorbeeld aan de bank, het bed of de eetkamerstoelen. Natuurlijk snappen we heel goed dat je over een budget beschikt, maar op dit soort meubelen moet je eigenlijk nooit besparen. Goed zit- en ligcomfort is prioriteit nummer één. Bespaar daarom liever op minder functionele meubelstukken en accessoires, zodat je voldoende geld over houdt om voor kwaliteit te kiezen bij de belangrijkste meubels in huis.

4.         Meer groen in huis

Vergeet ook vooral niet om bloemen en planten in huis te verwerken. Zelfs als je geen groene vingers hebt is dit een verstandig idee. Ook een cactus of vetplant kan namelijk net wat extra sfeer in huis geven. Bovendien zijn planten ook nog eens heel goed voor de luchtvochtigheid en het zuurstofgehalte in huis. Daarnaast is het een relatief goedkope manier om jouw woning