Je hebt er alles aan gedaan om jouw huis tot in perfectie te stylen. Helaas kom je al snel tot de conclusie dat jouw huis niet als thuis voelt. Dat kan erg ontmoedigend zijn. Wat kan je nog meer doen om het huis gezelliger te maken? Gelukkig ligt de oplossing vaak meer voor de hand dan je denkt!

Door apps als Pinterest is tegenwoordig bijna iedereen in staat om een perfect interieur samen te stellen. Deze perfecte plaatjes missen echter één ding: bezieling. Het heeft geen zin om een interieur geheel naar een plaatje samen te stellen, want dan mist het alsnog iets van jou. Iets wat het persoonlijk maakt. En dat is juist hetgeen wat voor gezelligheid zorgt. Het is dan ook helemaal niet erg als je je heel veel aandacht aan het interieur besteedt, maar denk ook aan het toevoegen van dingen die jouw persoonlijkheid weergeven. Op die manier maak je het huis direct een stuk gezelliger.

Maak gebruik van kaarsen

Kaarsen zijn échte sfeermakers en mogen niet ontbreken in huis. Zeker niet nu de feestdagen er weer aan komen. Met de kaarsen van Kaarsenfakkels geef je jouw huis direct de sfeer die het nodig heeft. Hiermee ben je klaar voor de donkerste dagen van het jaar. Wanneer de zon snel ondergaat, steek jij de kaarsen aan en geniet je van een heerlijke sfeer in huis. Lekker romantisch met je partner of gewoon voor extra gezelligheid tijdens het eten of een spelletje met vrienden. Met kaarsen ben je van alle markten thuis.

Schaf een vloerkleed aan

 

In de huidige interieurs zien we heel veel strakke kleuren en vormen, maar mist het vooral aan warmte. Dat is zonde, want juist die warmte zorgt voor meer gezelligheid in huis. Daarom is het goed om enkele warme en bijzondere texturen in huis aan te brengen. Denk bijvoorbeeld aan een hoogpolig vloerkleed. Dat oogt direct een stuk warmer en gezelliger. Bovendien draagt het ook nog eens bij aan meer warmte in de woonkamer. Wanneer jouw voeten lekker verwarmd worden door het vloerkleed, hoeft de thermostaat niet zo hard meer worden aangezet. Wil je liever een wat meer vintage of strakke look? Ook dat is mogelijk! Vloerkleden zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar.

Voeg iets persoonlijks toe

Je maakt een huis eenvoudig gezelliger door een persoonlijke touch toe te voegen. Bedenk daarom goed hoe je jouw persoonlijkheid het beste kunt weergeven. Ben je dol op kunst? Investeer dan wat geld in echte kunstwerken. Met een kunstwerk laat je precies zien waar jij voor staat en wat je belangrijk vindt. Wanneer je kunst koopt, horen mensen aan jouw keuzes te kunnen zien waar jij voor staat. Dat is wat kunst doet.

Natuurlijk kun je dit ook een tikkeltje eenvoudiger aanpakken. Bijvoorbeeld door foto’s aan de muur te hangen of dierbare accessoires of meubels een speciaal plekje in huis te geven. Maak je geen zorgen om het totaalbeeld. Als jij graag een bijzonder erfstuk in de woning wilt plaatsen en deze eigenlijk niet binnen het interieur past, dan geeft dat juist genoeg reden om het wél te doen. Hiermee geef je jouw woning karakter en wordt het echt een thuis.