Zelfs met de mooiste meubels, decoratiespullen en vloerkleden kunnen je muren maar kaal en saai blijven. Misschien herken je dit wel bij jouw eigen wooninrichting. Als je zat bent van je saaie en kale muren en een spatje kleur aan je interieur wil toevoegen is het ophangen van een prachtig schilderij of ander kunstwerk een goede optie voor jou! Denk eens aan de kleurrijke en realistische schilderijen van Iris Frederix, prints van klassieke (Nederlandse) kunstschilders of leer hoe je zelf de meest prachtige kleuren kunt mengen en hang een eigen werk aan de muur. 

Kunstenares van Nederlandse bodem: Iris Frederix

Iris Frederix is een Nederlandse kunstenares die prachtige realistische schilderijen maakt. Ze is afgestudeerd aan de kunstacademie in Den Haag en maakt sindsdien vooral schilderijen in opdracht. Ze heeft intussen zoveel bekendheid gekregen met haar schildertalent dat ook een aantal bekende Nederlanders een schilderij van haar hebben gekocht. Haar realistische stijl heeft een puur en rauw karakter. Iris Frederix geeft de dingen weer zoals ze zijn, ze probeert iets af te beelden wat ‘echt’ is, zowel in schilderstijl als compositie. Met name de lichtinval en de contrasten die ze gebruikt zijn bewonderingswaardig, Iris Frederix is meester in licht-donker contrast. Verder gebruikt ze veel kleur en ziet ze geen enkel detail over het hoofd: alles moet op het doek. 

Andere fantastische en bekende kunstschilders 

Bij het kiezen van een kunstwerk zijn er honderden en duizenden opties beschikbaar, en voor ieder budget. Het kan zijn dat een kunstwerk van Iris Frederix te duur is, maar dat je wel het budget hebt voor een kwalitatieve print. Als je liever een andere stijl wil dan de realistische stijl van Iris Frederix zijn er nog heel veel andere opties. Denk aan prints of posters van bekende Nederlandse schilders zoals Vincent van Gogh en Rembrandt van Rijn. Of kijk iets verder dan de Nederlandse grenzen en kies voor een prachtige prent van de Japanse Hokusai. Zo’n houtprent met kleurrijke Japanse landschappen staat kalm en kleurrijk in ieder interieur. 

Ga zelf aan de slag!

Ben je een echte creatieveling en ben je bij het lezen nu al begonnen met schilderen? Of ben je niet zo’n kunstenaar in de dop en stel je jezelf nu al de vraag ‘hoe maak je bruine verf‘? Geen paniek, hoe maak je bruine verf is absoluut geen rare vraag. Voor een beginnende schilder is hoe maak je bruine verf een zeer goede en kritische gedachte, omdat de kleur bruin niet in de kleurencirkel voorkomt. Maar hoe maak je bruine verf? Heel simpel! Er zijn zelfs meerdere mogelijkheden. Meng bijvoorbeeld de drie primaire kleuren geel, rood en blauw met elkaar. Of kies twee tegenovergestelde kleuren om een donkere verf te krijgen. Nu je antwoord hebt op de vraag hoe maak je bruine verf kun je aan de slag gaan met een eigen realistisch kunstwerk. Bijvoorbeeld in de stijl van Iris Frederix. Of gewoon in je eigen stijl.