Laminaat is een prachtig product dat terecht ongelooflijk populair is bij woninginrichting. Laminaat zien we vooral aangeboden als vloerbedekking, maar er zijn zoveel meer mogelijkheden om laminaat te gebruiken. Laminaat als muurbekleding of tegen het plafond kunnen een prachtig effect geven aan de inrichting van een ruimte. Of een trap bekleed met laminaat, dit is niet alleen praktisch, maar kan ook de blikvanger zijn die de hele hal opfrist en een nieuwe uitstraling geeft.

Laminaat tegen de muur    

Een geweldig mooi resultaat kan men bereiken door de laminaatvloer op één wand door te laten lopen tot aan het plafond. Ook een heel ander laminaat op de vloer als tegen de muur staat prachtig. Bijvoorbeeld een witte laminaat vloer gecombineerd met de warme uitstraling van hout tegen de muren. Het hoeft niet altijd een hele muur te zijn die bekleed wordt met laminaat. Denk bijvoorbeeld aan een vlak achter het hoofdeinde van een bed of achter een wastafel. Of aan een lambrisering van laminaat om de ruimte een sfeervolle uitstraling te geven, en een gevoel van meer diepte te creëren. Een lambrisering van laminaat brengt ook een praktisch voordeel met zich mee. Het laminaat is bijna onverwoestbaar sterk, en is ook nog eens met een borstel en water perfect schoon te boenen als dat nodig mocht zijn. Er zijn veel plaatsen te bedenken in huis die deze extra’s goed kunnen gebruiken. In de kinderspeelhoek of kinderkamer, achter de eettafel, daar waar stoelen tegen de muur schuren, achter de kapstok, de hondenmand of langs de trap naar boven.

Laminaat tegen de muur aanbrengen is een klus die door de handige klusser zelf uitgevoerd kan worden. Allereerst is het nodig dat op de muur de juiste hoogte met behulp van een waterpas wordt gemarkeerd. Nu kunnen de latten waartegen de lambrisering komt eventueel op maat gezaagd worden en aan de muur geschroefd. Tegen dit raamwerk van latten wordt het laminaat gelijmd. Het geheel wordt met plinten of bijvoorbeeld een aluminium U profiel afgewerkt. Door de laminaat planken horizontaal of juist verticaal te plaatsen kan een ruimte gevoelsmatig breder of hoger lijken. Wanneer tegen de muur en op de vloer hetzelfde laminaat gebruikt wordt, bestaat het gevaar dat de ruimte het gevoel geeft in een “bak “te zitten. Beter is het dan te kiezen voor verschillend laminaat in een bijpassende kleur of juist een kleur met veel contrast.

  Laminaat gebruiken als bekledingsmateriaal

Als een trap lelijk of versleten raakt is het niet altijd nodig een nieuwe te plaatsen. De trap renoveren door te [laten] bekleden met laminaat is vaak een prima oplossing met een prachtig resultaat. Ook een oud tafelblad, bureaublad, vensterbank of iets dergelijks kan met laminaat beplakt worden. Bijpassende plinten langs de randen en het eventueel schilderen van het onderstel maken het geheel af. Het resultaat van laminaat als bekledingsmateriaal is altijd praktisch omdat laminaat sterk en hygiënisch is, en zonder veel onderhoud haar schitterende uitstraling behoud.

Bent u zelf op zoek naar nieuw laminaat? Neem dan een kijkje bij Bebo Parket. Bebo Parket heeft een uitgebreid aanbod en de klantenservice staat klaar voor uw vragen.