Het kiezen van de juiste tegel in huis kan erg lastig zijn. Er zijn niet alleen heel veel verschillende tegels verkrijgbaar, maar je wilt er ook zeker van zijn dat alles perfect op elkaar aansluit. Natuurlijk wil je proberen te voorkomen dat het interieur rommelig oogt. Dit hoeft echter niet te betekenen dat je maar één tegelsoort kunt kiezen. Integendeel zelfs. Mix & Match is dé woontrend van dit jaar en zal naar verwachting ook de komende jaren nog erg populair blijven. Voorwaarde is wel dat dit op de juiste manier gebeurd. Door het maken van interessante combinaties, zorg je voor meer evenwicht en een bijzonder mooie balans in huis. Bovendien geeft het jouw woning meer karakter en een unieke uitstraling.

Ben jij benieuwd hoe je verschillende tegels met elkaar kunt combineren? In dit artikel vertellen we hoe je de juiste matches maakt. Van originele Portugese tegels tot de meest basic soorten. Lees mee en laat je inspireren!

Combineer druk met neutraal

Bij het combineren van verschillende tegelsoorten is het allereerst belangrijk om naar de ruimte te kijken. Ondanks dat mixen en matchen een ware trend is, betekent dit niet dat er niet over het interieur wordt nagedacht. In tegendeel zelfs. De verschillende stijlen en kleuren worden juist zó op elkaar afgestemd, dat deze samen een harmonieus geheel vormen.

Geef daarom je ogen de kost en beschrijf eerst de ruimte zoals deze er nu uitziet. Ben je verliefd geworden op originele Portugese tegels met een druk motief? Combineer deze dan met een neutrale wand. Zo creëer je meer rust en springt het bijzondere motief van de Portugese tegel er echt uit.

Je kunt ook accentmuren aanbrengen. Bijvoorbeeld door op één muur een mozaïek patroon aan te brengen. Een mozaïekstrook kan neutrale wanden direct een veel stijlvollere uitstraling geven. Dit voorbeeld wordt al dikwijls gebruikt in keukens en badkamers.

Contrasterende motieven en kleuren

Heb je iets meer lef en wil je echt out of the box denken? Dan is deze trend natuurlijk op jouw lijf geschreven. Maar je kunt ook nog net wat uitgebreider aanpakken dan enkel het combineren van neutrale en drukke tegels. Je kunt ook contrasterende motieven en kleuren met elkaar combineren. Let op, hierbij moet je wel heel goed zijn in het combineren van verschillende stijlen. Er zijn van die mensen die hier gewoon feeling voor hebben en in één oogopslag weten wat wel of juist niet werkt.

Behoor jij niet tot één van die gelukkigen? Laat je dan gerust informeren bij een tegelspecialist. Zij weten vaak als geen ander hoe je bepaalde tegels kunt verwerken en welke combinaties het mooist tot hun recht komen.

Vraag ook gerust om een proefstaaltje, zodat je deze op je eigen muren kunt bewonderen. Vaak zien bepaalde tegels er in een andere setting direct anders uit. Zo weet je zeker dat je geen miskoop begaat en straks echt tevreden zult zijn met het resultaat.