Als je op zoek bent naar een eyecatcher in jouw interieurstijl dan is de staande klok of klok met tandwielen een aanrader. Deze grote objecten vallen meteen in het zich van de mensen die bij je op bezoek komen. Dit kun je combineren met een duurzame Terrazzo vloer die wel 75 jaar of langer meegaat. Zo kun je altijd in je droomhuis blijven wonen.

Waarom kiezen mensen voor een staande klok?

De Staande klokken zijn weer terug van weggeweest. Veel mensen herkennen deze omdat ze bij hun ouders of overgrootouders altijd in het midden van de woonkamer staan. Tegenwoordig zijn in een nieuw jasje gegoten met een totaal andere afwerking. Hierdoor zijn ze ook weer geschikt gemaakt voor de hedendaagse stijlen. Daarnaast zie je ook steeds meer metalen varianten op de markt ontstaan. Deze worden vaak gecombineerd met een stoere of industriële stijl. Daarnaast zijn de prijzen ook een stuk lager als vroeger waardoor het voor meer mensen toegankelijk wordt gemaakt. Echter blijft hout nog steeds duur, maar het is wel een duurzaam materiaal wat tientallen jaren mee kan gaan. Het belangrijkste is dat je dit zoveel mogelijk met een stofdoek zonder water reinigt. Hout moet namelijk niet te vaak nat worden.

Wat zijn de voordelen van klokken met tandwielen?

De Tandwielen voor klokken zorgen ervoor dat een klok meer karakter krijgt. Daarnaast vinden de meeste mensen die ook een stoere en hippe uitstraling geven. Je ziet ze voornamelijk terug in de industriële stijl, maar ze zijn op nog veel meer plekken te combineren. Ook zie je steeds meer dat er een glazen omlijsting om zit. Zo zijn de tandwielen nog beter beschermd, maar ook een stuk zichtbaarder. Er zijn zelfs modellen die ingebouwde verlichting hebben waardoor je in het donker ook nog van deze klokken kunt genieten. Gemiddeld kiezen mensen voor een klok met een maximale hoogte van 180 cm. Veel van de uurwerken zijn van kwarts gemaakt waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben. Op deze manier kan je tientallen jaren genieten van een nieuwe klok. Dit is wel mits je hem afstoft wanneer er geen omlijsting om zit.

Een prachtige vloer op maat: De Terrazzo vloer

De Terrazzo vloeren zijn erg duurzaam omdat zij tientallen jaren meegaan. Daarnaast draait bij deze vloer alles om het ontwerp waardoor er een ware schoonheid ontstaat. Deze natuurstenen vloer heeft als grote voordeel dat hij ook niet schilfert. Op deze manier kun je langer van een gloednieuwe vloer genieten. Tevens kan het waterdicht gemaakt worden en bestand tegen vlekken. Het enige waarmee je de vloer dan nog hoeft te reinigen is een beetje lauw water. Zorg er wel voor dat je vlekken meteen opdoet zodat je geen chemische schoonmaakmiddelen nodig hebt. Deze kunnen zorgen voor beschadigingen en vervaging van de natuurlijke kleur. Veel van deze vloeren liggen er 75 jaar waardoor ze er eigenlijk levenslang liggen. Hierdoor stijgt de waarde van je huis als je het gaat verkopen ook. Het is de eenmalige duurdere investering dus dubbel en dwars waard.