Landelijke slaapkamers zijn vandaag de dag ontzettend populair. Landelijk wonen past enorm goed bij de meest populaire woonstijlen van dit moment. Denk aan het gebruik van natuurlijke kleuren, gezellige landelijke woonaccessoires en een ietwat nonchalante look. Het grootste voordeel van een landelijk slaapkamerinterieur is dat het in vrijwel iedere woning past. Het plaatje klopt altijd. Daardoor kan het niet alleen in iedere woning toegepast worden, maar is het ook dé stijl waarmee je eenvoudig jouw slaapkamer wat extra warmte en gezelligheid kunt geven.

Benieuwd hoe je een landelijke slaapkamer creëert? Met de volgende 3 tips moet dat zeker lukken!

1.    Zo leg je de juiste basis

Voordat je je slaapkamer echt landelijk kunt inrichten, is het natuurlijk eerst belangrijk dat de basis klopt. Wanneer de basis goed is, gaat het stylen eigenlijk vanzelf. Maar hoe ziet de basis van een landelijke slaapkamer er eigenlijk uit?

Een landelijke slaapkamer kenmerkt zich door het gebruik van veel neutrale en natuurlijke kleuren. Daarmee de landelijke woonstijl ook uitermate geschikt voor kleinere woningen. Door het gebruik van lichte tinten aan de muren, zorg je ervoor dat de kamer veel ruimtelijker oogt. Bovendien biedt dit ook veel extra mogelijkheden. Door het leggen van een rustige en neutrale basis, maak je het jezelf mogelijk om straks bij het stylen flink uit te pakken met verschillende materialen en warme woonaccessoires.

Op zoek naar een goede vloer voor jouw landelijke slaapkamer? Kies dan bij voorkeur voor een echte houten vloer omdat natuurlijke gevoel

nog beter vast te houden. Liever toch wat minder onderhoud? Dan volstaat een pvc- of laminaatvloer met houtstructuur natuurlijk ook.landelijk

2.    Inrichten maar!

Zodra de basis is gelegd kan het allerleukste beginnen: inrichten en stylen! Hierbij is het natuurlijk allereerst goed om naar de belangrijkste meubels in de slaapkamer te kijken. Dat is uiteraard het bed. Ook deze kun je eenvoudig omtoveren tot een luxe, landelijk exemplaar. Wees bijvoorbeeld zelf creatief en maak een houten ombouw. Zo versterk je de natuurlijke accenten in de slaapkamer en geniet je van één grote eyecatcher.

3.    Landelijke woonaccessoires

Ook mooie accessoires mogen in de landelijke slaapkamer uiteraard niet ontbreken. Gelukkig is er veel mogelijk. Van moderne lampen en nieuwe kussentjes tot antieke meubels die je kunt omtoveren tot weer iets geheel nieuws. Laat je creativiteit de vrije loop en varieer met verschillende producten en stijlen die passen bij een landelijke slaapkamer.

Hierbij moet je met name denken aan meubels en accessoires van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan wollen kleden en houten decoratie. Zo geef je jouw slaapkamer direct een natuurlijke uitstraling. Geheel passend bij landelijk wonen.

Durf ook eens te mixen met andere woonstijlen. De landelijke woonstijl laat zich zeer gemakkelijk combineren met andere populaire woonstijlen van dit moment. Hierdoor kun je je eigen unieke combinatie maken. Denk bijvoorbeeld aan industriële meubels met de zachte touch van wollen kleden en kussentjes. Dat maakt de sfeer net iets lichter en zachter, zonder dat je de stoere uitstraling teniet doet. Wees zeker niet bang om meerdere stijlen in huis te halen. Mix & Match is immers dé trend van dit moment!