Het is niet altijd nodig om je oude keuken te slopen en er een compleet nieuwe keuken in te laten plaatsen. Er zijn namelijk allerlei manieren om ervoor te zorgen dat je oude keuken er weer als nieuw komt uit te zien. Ontdek hier 5 tips om zonder volledige vervanging van je keuken deze er als nieuw uit te laten zien.

1. Nieuwe frontjes, nieuwe look

Je keuken opknappen is op een hele simpele manier mogelijk, namelijk door voor nieuwe frontjes te kiezen. Het vervangen van de keukenfronten geeft je keuken direct al een hele andere aanblik. Vooral als je niet alleen de keuze voor een ander design maakt, maar ook voor een andere kleur. Bovendien is je keuken op deze manier ook met een beperkt budget op te knappen.

2. Keukenblad vervangen

Je kan er ook voor kiezen om het keukenblad te vervangen om daarmee een andere uitstraling te realiseren. Of net een stapje verder te gaan met de keuken renovatie en zowel het keukenblad als de keukenfrontjes vervangen. Dat is ideaal als de keuken een wat verouderde uitstraling heeft. Of als je bijvoorbeeld een huis hebt gekocht, waarvan de keuken niet echt jouw smaak is qua stijl en kleur.Keukenblad vervangen

3. Vervang de kraan

Je blaast je oude keuken ook nieuw leven in door te kiezen voor een simpele vervanging van de keukenkraan. Er zijn allerlei soorten kranen verkrijgbaar, van groot tot klein en in allerlei stijlen en designs. Indien je ook voor praktisch gemak kiest, is het mogelijk om een kraan te laten installeren die koud, warm en kokend water geeft.

4. Schaf nieuwe apparatuur aan

Een andere manier om je keuken nieuw leven in te blazen, is door nieuwe keukenapparatuur aan te schaffen. De levensduur van keukenapparaten komt gemiddeld uit tussen de tien en vijftien jaar. Bovendien voorziet nieuwe keukenapparatuur uiteraard ook in de nieuwste, modernste technische snufjes.

5. Kies voor een nieuwe achterwand

Er zijn soms maar kleine veranderingen nodig om je keuken een nieuwe look te geven. Het is bijvoorbeeld mogelijk om voor een nieuwe achterwand te kiezen. Er zijn allerlei materialen beschikbaar van roestvrij staal tot tegels en van natuursteen tot kunststof. Overigens is het ook mogelijk om de keukentegels te vervangen of in je keuken een nieuwe vloer aan te brengen. Elke verandering hoe klein of groot brengt nieuw leven in je oude keuken.