Je hoort het tegenwoordig steeds vaker: mensen die graag dingen zelf doen. Zo ook het aanleggen van een nieuwe trap. Een open trap, gesloten trap of wenteltrap: er zijn zoveel verschillende soorten trappen dat de keuze steeds moeilijker wordt. Wanneer je een trap gaat uitzoeken ben je vaak afhankelijk van de ruimte die je ervoor hebt in je huis. Ook het budget, materiaal en natuurlijk persoonlijke smaak kan een rol spelen. Is een eenvoudige trap zonder al teveel poespas echt iets voor jou? Dan is de steektrap de ideale keuze. Waarom en wat deze trap precies voor kenmerken heeft, lees je in onderstaand artikel.    

Wat is een steektrap? 

Het is allereerst belangrijk om te weten wat een steektrap nou precies is voor je het kunt overwegen. Een steektrap kan worden gezien als een standaard trap die recht en strak is. Alle treden zijn even breed. Dit type trap heeft geen draaiingen en kan vergeleken worden met een molenaarstrap. De trap heeft hierdoor een klassieke look. Je kan kiezen voor een open of dichte steektrap. Wanneer je de trap open houdt, kijk je door de trap heen. In tegenstelling tot een dichte trap die voorzien is van stootborden. Daarnaast heb je ook nog de keuze in welk type hout, afmetingen en de kleur. Er is dus veel mogelijk wanneer je kiest voor een steektrap in je woning.    

De voordelen van een steektrap 

Waarom zou je gaan voor een steektrap? Dit type trap bevat een aantal voordelen die je keuze makkelijker kunnen maken. Allereerst is de veiligheid die een trap biedt belangrijk tijdens het overwegen van verschillende soorten trappen. Het traplopen op deze rechte steektrap gaat het gemakkelijkst omdat de trap geen draaiingen heeft. Daarom is het een veilige manier om naar boven en beneden te komen. Een ander voordeel heeft te maken met de kosten van de trap. Wanneer je net gaat verhuizen of simpelweg iets wilt veranderen in je woning, lopen de kosten vaak snel op. In vergelijking met andere trapsoorten zijn de kosten voor een steektrap relatief gezien laag. Dit komt doordat het ontwerpen, de productie en het plaatsen van de steektrap redelijk eenvoudig is. Het is dus een voordelige trap soort wanneer je op je budget moet letten. Daarnaast is het ook een goede keuze wanneer je wilt dat de trap niet te groot is. Een steektrap neemt namelijk weinig ruimte in beslag en is dus ideaal voor kleinere ruimtes. De trap is daarom voor elke ruimte geschikt.     

Steektrappen op maat 

Wanneer je hebt besloten om voor een steektrap te gaan, kom je bij de volgende stap: het bestellen van jouw droomtrap. Er komen een heleboel vragen op je af wat betreft het materiaal, de afmetingen, traptreden en meer. Om dit gemakkelijker te maken kan je een steektrap op maat samenstellen via https://www.devriestrappen.nl/trappenmaat/steektrap/. Via een eenvoudige configurator kan je al je wensen doorgeven en wordt het als een bouwpakket thuisbezorgd. Je kan ook makkelijk rekening houden met je persoonlijke budget omdat je tijdens het hele proces kunt zien wat elke keuze betekent voor de prijs van het trap bouwpakket. Op deze manier kan je de ideale trap maken en bestellen. Voor je het weet kan je genieten van de gloednieuwe trap in je woning.