Het is zo ver! Je gaat op je zelf wonen, verhuizen of je tuinmeubelen zijn gewoon aan vervanging toe. Het kopen van een nieuwe tuinset klinkt als een fluitje van een cent maar het is belangrijk om wel een paar punten voor te bereiden. Zo heb je van te voren duidelijk wat je zoekt en verdwaal je niet in de duizenden opties die er zijn. Maak jouw lijstje klaar met de volgende punten:

1. Hoeveel ruimte heb ik?

Aller eerst is het natuurlijk belangrijk om te weten hoe groot het oppervlak is waar je tuinmeubelen wilt neerzetten. Niets zo vervelend om er bij het uitpakken van je tuinset achter te komen dat het niet past!

 

 

2. Wat voor type tuinset wil ik?

 

 

Nu je weet hoe groot je terras of balkon is, kan je ook bepalen hoe groot de tuinset moet worden. Op een balkon kan je kiezen voor inklapbare stoelen en een bijzettafel. Zo bespaar je ruimte wanneer je niet buiten zit. Heb je een groot terras, dan kan je een  hoekloungeset met meerdere zitplekken prachtig kwijt. Bij meerdere zitjes in de tuin kan je ook een mooie tuinset met tuintafel en stoelen kopen. En daarnaast een loungeset om heerlijk op te relaxen. 

3. Wat voor materiaal vind ik mooi?

 

 

De volgende stap is het type materiaal wat bij jouw smaak en tuin past. Wicker geeft een landelijke feel aan je tuinset en is onderhoudsarm. Teakhout heeft een mooie natuurlijke look maar kan het nodige onderhoud vereisen wanneer je bijvoorbeeld het hout wil behandelen met olie. Aluminium heeft een strakke en moderne look aan je tuin en is eenvoudig schoon te maken. Natuurlijk zijn er nog vele andere soorten.

4. Wat is mijn budget?

 

 

Tuinmeubelen zijn er is verschillende soorten en maten, en dus ook in meerdere categorieën qua budget. Bepaal voor jezelf wat je wilt uitgeven aan een tuinset. Houdt rekening met hoe groot de tuinset moet worden en welk type materiaal je mooi vind. 

5. Last but not least, kom proefzitten! 

 

 

Je kan nog zulke mooie tuinmeubelen hebben gevonden, maar het is ook belangrijk dat ze lekker zitten. Kijk altijd of er een showroom in de buurt is waar je naartoe kan. 

Heb jij de volgende punten op een rijtje? Dan kan de zoektocht naar een nieuwe tuinset beginnen!