Voor iedere student is het van tijd tot tijd een stukje drukker dan normaal; deadlines, tentamens. Je zult hordes met studenten richting de bibliotheek zien vertrekken en daar na een dagje studeren vermoeid uit zien komen. Maar hoeveel komt er op zo’n dagje bieb nou eigenlijk echt terecht van studeren? Zeg nou eerlijk, soms lijkt het toch écht alsof er een week voorbij is gegaan op die ene maandag in de bieb? Pak je net wat vaker jouw mobiel een kom je er na ‘twee’ minuten scrollen dat er alweer een kwartier voorbij is, maar qua studie-uren kom je daar bij lange na niet aan? Zonde, want je kan er zoveel meer uit halen; vooral als je ervoor zorgt dat je het studeren leuk maakt! Maar hoe? Dat leggen we graag aan je uit! 

Concentratie verhogen

Dé manier om het studeren beter onder de knie te krijgen, is door jouw concentratievermogen te verbeteren. Als je eenmaal echt in een taak zit, zal je merken dat je de stof beter opslaat en dat de tijd voorbij vliegt. Maar daar heb je nou eenmaal concentratie voor nodig; anders kom je er nooit echt lekker in… Onze ultimate tip? Ga naar de sportschool voordat jouw studiedag begint! Je zult ons misschien voor gek verklaren, maar probeer het eens! Na een uurtje sportschool zal jouw concentratievermogen er die dag heel anders uitzien dan wanneer je je zelf niet naar de gym hijst. 

Houd het leuk voor jezelf! 

Word je ook gek van die ellenlange dagen studeren in de bieb terwijl je in je eentje aan een tafel zit? Vraag eens wat studievrienden of vriendinnen met je mee te gaan! Kan je tijdens jullie dagje studeren flink wat sparren over de studiestof en daarnaast heb je naast de boeken af en toe een verzetje door gezellig te kletsen en wat weg te lachen! 

Zorg dat je bij de les blijft

Tijdens een dagje studeren is het van groot belang dat je niet inkakt; dan weet jij net zo goed als wij dat je liever je bed opzoekt en de kans dat je eerder naar huis gaat vanaf de bieb wordt steeds groter… Maar hoe zorg je daar nou voor? Easy; neem koffie (maar niet te veel!) mee vanaf huis, bijvoorbeeld in een isoleerfles. Daarnaast zorg je ervoor dat je een goede voedzame lunch meeneemt, én dat je in je lunchpauze toch echt even de benen gaat strekken en een blokje om doet; frisse lucht zal je goed doen!