Nu het zomer is willen we allemaal graag zoveel mogelijk buiten zitten. Het is lekker als je eigen tuin kan aanvoelen als een fijn dagje uit. Hiervoor heb je wel wat elementen nodig. Bijvoorbeeld een douglas tuinbank of een zwembadje voor je kinderen (of jezelf). Een leuk speelmeubel voor de kids. Ook ben je zelf niet onbelangrijk. Maak het ook zo gezellig en comfortabel mogelijk voor jezelf.

Comfortabele douglas tuinbanken

Als je een douglas tuinbank in huis haalt, zul je geen spijt krijgen. Niet alleen is de mooie, houten tuinbank enorm kindvriendelijk, maar hij gaat ook ontzettend lang mee. De hars van dit hout is namelijk van nature bestand tegen schimmel, vochtschade en insecten. Ook kunnen de onderdelen van zo’n tuinbank eenvoudig naar binnen worden gehaald of verschoven worden. Ze zijn compleet weerbestendig dus ze hoeven niet naar binnen. Hars plekken kun je makkelijk weg krijgen met babyolie. Ook is het leuk omdat je het zelf eventueel kan beschilderen, en je kunt er zelf leuke kussens voor bij bedenken.

Spelen aan de douglas picknicktafel

Laat de kinderen lekker de tuin ontdekken. Voor een kind is zelfs een relatief kleine tuin een enorm speelterrein. Het is altijd een goed idee om veel groen in je tuin te hebben, zodat de kinderen lekker zelf ook plantjes kunnen planten en kunnen spelen met modder en insecten. Niets vies aan. Je kunt van Douglas ook een kinder picknicktafel kopen. Deze zijn in maten voor kinderen van 11 maar ook van 4-6 jaar. Ze zijn ook schadebestendig (denk aan scharen). Hierdoor kunnen ze lekker spelen aan hun eigen tafel, terwijl je wijnglas veilig op je eigen tafel blijft staan.douglas picknicktafel

De inrichting

Denk ook bij je tuin goed na over wat je belangrijk vindt. Wat voor uitstraling wil je dat het heeft. Doe inspiratie op via de IKEA-site of via Pinterest. Je kunt ook heel veel tijdschriften kopen waar genoeg leuke ideeën in staan. Denk eens aan wat buiten lichtjes ophangen, of zet extra potten buiten neer. Als je echt dapper bent kun je ook denken aan een patio bouwen of een buitenkeuken. Ook kun je een kas beginnen om eigen plantjes te groeien. Maar begin eens simpel met wat dekentjes en plantenpotjes. Ook is een parasol of een tent geen slechte investering, zodat je ook een beetje in de schaduw kan zitten.

Omgeef je met groen

Planten! Daar zou in ieder geval een kwart van je tuin uit moeten bestaan. Tuinieren werkt ook bewezen therapeutisch. Begin eens met wat planten die weinig onderhouden hoeven te worden zoals Zonnehoed of Vrouwenmantel. Online vind je alles over het onderhouden van je planten. Je kunt natuurlijk klein beginnen en later uitbreiden. Zorg dat je niet ineens overweldigd bent, dan ben je sneller geneigd om op te geven. Je kunt er ook een gezinsactiviteit van maken! Dan is iedereen even verantwoordelijk voor de tuin.

Hoe je je tuin met Douglas tuinmeubels ook inricht, zorg dat het bij je past en dat iedereen er plezier van heeft. Zorg ook dat iedereen zijn eigen taakjes heeft. Dat je niet als enige die tuin aan het onderhouden bent, maar niet als je het natuurlijk een hele fijne bezigheidstherapie vindt.