Nederland doet steeds meer aan vergroening. Terwijl de hoeveelheid natuurgebieden in ons land sterk afneemt, zien we wel een enorme stijging in het aantal groen in eigen tuin. Geen wonder, want doordat we dit minder kunnen ontdekken buitenshuis, hopen we meer van de natuur in eigen tuin te halen. Help jij ook mee om ons land weer wat meer te vergroenen? Dan is een mooie groene haag in de tuin van Haag-planten.nl precies wat je zoekt!

Een mooie groene haag in de tuin biedt talloze voordelen. Zowel voor jou als de natuur om je heen. Twijfel jij nog over de aanschaf van een mooie groene haag in de tuin? En ben je nog niet geheel overtuigd? Hier vind je de belangrijkste voordelen op een rijtje.

Meer privacy in eigen tuin

Eén van de grootste voordelen van een mooie groene haag in de tuin is dat je op deze manier eenvoudig meer privacy in eigen tuin creëert. Het duurt vaak even voordat de haag volledig volgroeid is, maar zodra deze helemaal dichtgegroeid is, kan men hier vrijwel nooit meer doorheen kijken. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een schutting, waarbij je vanaf bepaalde plekken toch nog in de tuin van de buren kunt kijken. Daardoor geniet je van veel meer privacy en optimaal comfort in de tuin.

Wist je dat een jaarrond haag ook in de winter gewoon mooi groen en dicht blijft? Hierdoor geniet je het hele jaar door van extreem veel privacy. De weersomstandigheden maken niets uit, de haag blijft gewoon lekker dicht.Meer privacy in eigen tuin

Goedkoop

Beschik je slechts over een klein budget en wil je toch geheel budgetproof de tuin opknappen? Dan is een groene haag precies wat je zoekt. Deze is namelijk in de meeste gevallen veel goedkoper dan een houten schutting of muur. Bovendien beschikt een groene haag ook over een veel langere levensduur. Waar een houten schutting door de jaren heen een stuk lelijker en valer wordt, zal je bij een haag jarenlang plezier hebben. Bovendien kun je de kosten vaak ook nog eens delen met de buren, waardoor het voor beide partijen een stuk goedkoper is.

Minder onderhoud

Nog een groot voordeel van een groene haag is dat deze relatief weinig onderhoud vraagt. Zeker als je het vergelijkt met een houten schutting. Deze moet je toch wel regelmatig onderhouden om hem mooi te houden. Afhankelijk van de gekozen haag moet je misschien wel één keer per jaar snoeien, maar dat valt in het niet bij het onderhoud van een echte houten schutting.

Meer leven in de tuin

Hoe fijn is het om over meer leven in de tuin te beschikken? Help de natuur daarom een handje om een mooi plekje voor diertjes te creëren. Zo vinden vogels het bijvoorbeeld heerlijk om zich in een groene haag te nestelen. Hierdoor geniet je ieder jaar weer van vrolijk gefluit van musjes en koolmeesjes en beschik je over een zeer levendige tuin. Dat is niet alleen heel gezellig, maar maakt het ook nog eens nóg leuker om tijd in de tuin door te brengen.