De zon begint meer te schijnen en we kijken allemaal weer uit naar de zomer. Bij zomer denk je natuurlijk meteen aan warme vakantiebestemmingen, zoals: Italië, Spanje en Portugal. Helaas is dat wel aardig ver van huis. Gelukkig creëer je in je eigen tuin ook makkelijk een fijn vakantiegevoel. Wil jij weten hoe? Lees dan snel deze blog!

Terras

Bij vakantiegevoel mag het terras natuurlijk niet ontbreken. Maar hoe maak je nou een mooi zomers terras? Kijk goed naar de plek. Het moet namelijk wel een mooi plekje in de zon zijn. Hou er dus rekening mee waar in je tuin de zon opgaat en waar hij weer ondergaat. Zo schijnt de zon zo lang mogelijk op jouw terras. Tuinmeubelen kunnen natuurlijk ook niet ontbreken. Ga vooral veel combineren met verschillende kleuren en materialen. Dat zorgt voor een speels effect.

Hoe groener, hoe beter

Planten kunnen we zeker niet missen in een zomerse tuin. Op onze favoriete vakantiebestemmingen zien we ook veel groen om ons heen. Daarom is het zeker belangrijk om veel planten toe te voegen aan jouw zomerse tuin. Denk hierbij aan bomen, klimplanten en planten in vazen of potten. Het zorgt wel voor wat onderhoud, maar dat heb je er vast wel voor over.

Groene Tuin

Natuurlijke materialen

Gebruik veel natuurlijke materialen zoals: hout, riet of bamboe. Natuurlijke materialen zorgen zeker voor dat echte vakantiegevoel. Koop een paar rieten manden om planten in te zetten, houten ligstoelen voor in de tuin of leuke accessoires van bamboe.

Natuurlijke materialen in Tuin

Accessoires

Welke accessoires passen bij een zomerse tuin? Kijk vooral naar vrolijke kleurtjes en prints. Bijvoorbeeld: kussens met palmbladeren, vrolijke onderzetters, een kleurrijk tafelkleed en ga zo maar door. Kijk bij de accessoires ook naar natuurlijke materialen. Zoals houten kandelaren of bijzettafeltjes van riet. Toch wat meer inspiratie nodig? Kijk dan zeker even rond op het internet.

Verlichting

Om elke dag zo lang mogelijk te kunnen genieten van jouw zomerse tuin kan verlichting natuurlijk niet ontbreken. Een leuk idee voor sfeerverlichting is een lichtslinger. Deze zijn in verschillende kleuren, maten en materialen te krijgen. Je kan er dus ook veel leuke combinaties mee maken en het geeft je tuin erg veel sfeer. Je kan de lichtslinger ophangen, maar je kan hem ook op een tafel of in een vaas leggen.

Kijk jij ook al uit naar de zomer?