Ben je echt toe aan nieuwe meubels? Past die tafel, bank, dressoir of ander veelgebruikt meubelstuk niet meer binnen je huidige interieur? Of ben je toe aan vernieuwing? Dat wordt genieten! Veranderingen aanbrengen, spelen met kleuren en materialen en vernieuwende meubels, wij zijn er dol op! Maar geldt dit wel ook voor jou? Of ben jij niet iemand die urenlang langs winkeltjes struint en vind je het vreselijk om te moeten dealen met opdringerige verkopers? Dan wordt het hoog tijd om daar verandering in te brengen. Wil jij snel over de nieuwste en mooiste meubels beschikken? Zet dan voor jezelf op een rijtje wat je allemaal wilt en vooral NIET wilt. Zo bespaar je jezelf, je partner en de verkoper een heleboel stress. Meubels Woerden zijn dan zo gekocht! Hoe je dat doet, dat lees je in dit artikel.

Maak een ‘boodschappenlijstje’

Het klinkt misschien een beetje gek, maar een supermarkt betreed je doorgaans ook niet zonder boodschappenlijstje. Doe je dit wel, is de kans groot dat je met dingen thuis komt die helemaal niet nodig had. Zonde van je geld! Dat geldt eigenlijk ook voor het shoppen voor meubels. Maak daarom een duidelijk overzichtje van de dingen die je wilt aanschaffen. Heb je enkel een bank nodig? Of moet dan gelijk het totaalplaatje van de woonkamer aangepakt worden? Wanneer je een geheel nieuwe inboedel wilt aanschaffen, is het eerst belangrijk dat de basis aangepakt wordt. Als de basis goed is, kan je deze later altijd nog versterken met wat extra meubels.nieuwe meubels kopen

Moodboard

Vervolgens is het natuurlijk ook belangrijk om inspiratie op te doen. Het internet biedt gelukkig heel veel. Hier vind je niet alleen allerlei prachtige lookbooks en andere grote inspiratiebronnen, maar ook nog de mogelijkheid voor online meubels kopen. Dat noemen we nog eens een win-win situatie!

Moet je, bij het uitzoeken van nieuwe meubels, rekening houden met de rest van het gezin of een eventuele partner? Bekijk dan samen met hem of haar wat bij jullie past en zoek bijpassende afbeeldingen op. Zo weet je precies waar de voorkeur naar uitgaat, zodat je jouw woonsmaak beter kunt uitleggen aan een verkoper.

Meten is weten

Heb je eindelijk de mooiste bank voor jouw interieur gevonden, blijkt deze bij thuiskomst helemaal niet te passen. Balen! Om deze teleurstelling te voorkomen is het belangrijk dat je eerst zorgvuldig alle maten in huis opneemt, zodat je precies weet wat er mogelijk is en wat NIET. In een lege woning kan je van een duidelijke plattegrond gebruikmaken. Wanneer je enkel één meubelstuk in huis wil vervangen, is het belangrijk om het resterende meubilair op te meten. Houd tevens rekening met de looproute. Zo weet je zeker of alles wel zal passen. Meten is weten.

Blijf binnen het budget

Behoor jij tot de gelukkigen waarbij geld geen enkele rol speelt? Lucky you! Helaas moeten de meeste mensen het toch doen met het geld wat ze iedere maand vol moeite bij elkaar hebben gespaard. Zorg er daarom voor dat het budget duidelijk is, voordat je gaat shoppen. Schrijf naast je ‘boodschappenlijstje’ op hoeveel je per meubelstuk uit mag geven. Natuurlijk valt hier nog wel wat in te schuiven. Als het ene meubelstuk goedkoper is dan je had gepland, mag een ander meubelstuk natuurlijk weer ietsje duurder zijn.

Ben je goed binnen het budget gebleven en houd je zelfs nog wat geld over? Gebruik dit dan voor een lekker avondje uit samen met je partner. Zo wordt het shoppen voor een nieuw interieur een waar feestje!