Ga je binnenkort een uitbouw realiseren? Of wordt er binnenkort een veranda aan de woning geplaatst? Dan ben je wellicht ook alvast wat inspiratie aan het verzamelen over de mogelijke soorten dakbedekking. Ook wanneer je huidige dakbedekking aan vervanging toe is, zal dit om heel wat extra regel- en zoekwerk vragen. Het is verstandig om dit zo vroeg mogelijk te doen. Het kiezen van de juiste dakbedekking kan heel wat tijd kosten en is niet zo eenvoudig als het lijkt. Er zijn vandaag de dag zoveel verschillende soorten dakbedekking, dat het maken van een definitieve keuze bijna onmogelijk lijkt. Daarom helpen wij jou graag een beetje op weg. Op zoek naar Zuid holland dakbedekking? Lees dan eerst de volgende 4 tips, zodat je zeker weet dat je straks de juiste dakbedekking kiest!

1.    Onderzoek de mogelijkheden van het dak

Voor wat voor soort dak zoek jij een dakbedekking? Dat is de eerste vraag die je voor jezelf moet beantwoorden voordat je op onderzoek uit kunt gaan. Logischerwijs bepaalt het type dak ook de mogelijkheden in dakbedekking. Zoek je naar materialen om een plat of hellend dak te bekleden? Of is deze enkel nodig als dakbedekking voor een schuurtje, dakopbouw of overkapping?

Bekijk eerst voor welk dak je precies dakbedekking zoekt, dan kan een professionele dakdekker jou vervolgens de verschillende opties en mogelijkheden voorleggen.

2.    Bespreek de mogelijkheden met een dakbedekker

Er zijn maar weinig mensen die zich echt als een vis in het water voelen in de wereld van dakbedekking. Logisch, want dit wereldje is zó veelzijdig en vraagt om zoveel expertise dat je hier als ‘leek’ waarschijnlijk maar moeilijk wijs uit kan komen. Maak nu echter niet de fout om lukraak voor dakbedekking te kiezen. Schakel de hulp in van een professionele dakdekker en bespreek met hem de mogelijkheden.

Een dakdekker is een echte vakman die alles weet over de verschillende soorten en materialen om jouw dak mee te bekleden. Hij kan jou de voor- en nadelen van ieder materiaal vertellen. Zo maak je nooit meer een verkeerde keuze en kan hij je ook nog eens een beetje wegwijs maken in het wereldje van dakbedekking. Nog een pluspunt: de dakdekker kan, nadat je een keuze hebt gemaakt, natuurlijk ook nog eens de dakbedekking voor jou plaatsen. Wel zo gemakkelijk!Bespreek de mogelijkheden met een dakbedekker

3.    Welk materiaal is geschikt?

Wil je liever eerst de verschillende mogelijkheden onderzoeken? Heb je al heel wat dakbedekking tips opgezocht, maar kom je er nog niet uit welk materiaal je moet gebruiken?

Begrijpelijk, er zijn immers heel veel verschillende soorten materialen. Afhankelijk van het type dak en de persoonlijke wensen kunnen zij jouw dak op de juiste manier bekleden. Bij een plat dak kom je waarschijnlijk uit op pvc, EPDM of bitumen. Bij een hellend dak gaat de voorkeur al snel uit naar dakpannen of leien.

Let bij het kiezen van het juiste materiaal niet alleen op de uitstraling en de functionaliteit maar ook op de levensduur. Het ene materiaal gaat langer mee dan het andere. Zo weet je zeker dat je lang kunt genieten van jouw nieuwe dakbedekking.

4.    Zelf doen of laten doen?

Is het mogelijk om de dakbedekking zelf aan te brengen? Die vraag wordt vaak gesteld aan professionele dakdekkers. Het is echter niet eenvoudig om deze vraag te beantwoorden. Allereerst zijn er verschillende soorten dakbedekkers die relatief eenvoudig aan te brengen zijn. In theorie zouden deze dus zelf aangebracht kunnen worden. Bedenk echter wel dat het dak bekleden om de nodige kennis vraagt. Veiligheid staat boven alles. Weet jij genoeg over dakbedekking om deze zelf aan te brengen en de veiligheid te waarborgen? En hoe zit het met de wat meer ingewikkeldere materialen en soorten dakbedekking?

Bij twijfel adviseren wij om een vakman in te schakelen. Zo weet je zeker dat het dak er straks tiptop uitziet. En bijkomend voordeel: je hoeft zelf het dak niet meer op!