Een van de meeste vragen is hoe je meer sfeer in huis kunt creëren. Dat kan op veel verschillende manieren, van meer accessoires tot kleur of andere meubels. Wil je een woning veranderen in een meer landelijk en rustieke woning? Ook dat kan met een aantal handige tips. Met de juiste combinatie van kleurgebruik, materialen en meubels maak jij een landelijke woonkamer. Zo ga je van een strakke uitstraling naar een gezellige, authentieke sfeer. Wat voor materialen en meubels gebruik je dan of wat voor kleuren zet je op de muren? Lees de tips en je weet gelijk hoe je een woonkamer kunt omtoveren tot een landelijke en rustieke woning.

Maak met een paar kleine veranderingen een verschil

Wil jij je huis een meer landelijke en rustieke uitstraling geven dan zijn er een aantal tips en trucs. Wat je ook doet, er is geen goed of fout. Het kenmerk van een landelijke woonkamer is dat het gezellig en uitnodigend is. Dit kun je doen door kleine veranderingen aan te brengen in de woonruimte. Een van de kenmerken van een landelijke stijl is hout. Een houten vloer hoort dan eigenlijk ook wel bij een rustieke inrichting. Maar om nu gelijk een nieuwe vloer aan te leggen als je niet over een houten vloer beschikt is ook weer zowat. Je hebt ook laminaatvloeren met een houtpatroon, dat kan een goede en betaalbare oplossing zijn.

Ook een stenen of betonnen vloer past bij een landelijk wonen stijl. Zeker als je deze aankleedt met meubels en accessoires van natuurlijke materialen zoals stof, leer en rotan. Kies voor een leren bank en fleur deze op met leuke kussen. Zet planten in een aardewerken pot en leg een schapenvacht of mooi kleed op de vloer neer. Met deze items krijgt je woonkamer gelijk een meer landelijke sfeer. Kleuren die je kunt gebruiken in een landelijk interieur zijn lichte kleuren, gecombineerd met donkere of warme tinten. Ook aardetinten en bruin of grijs kunnen worden gebruikt in de woonkamer.

Een woonkamer waar geleefd wordt

Zoals gezegd is een landelijk wonen stijl gebaseerd op warmte en leefbaarheid, daarnaast moet de ruimte vooral uitnodigend zijn. Dit maakt dat grote meubels het best passen in deze stijl. Ook past een grote buffetkast of mooie boekenkast goed in de woonkamer. Zet hierbij een lekker stoel en mooie lamp en het nodigt uit om daar een goed boek te gaan lezen. Daarnaast zijn veel woonkamers in een rustieke en landelijk wonen stijl ingericht als centrale plaats waar wordt gegeten. Een grote tafel in deze ruimte is meer dan alleen een eetkamertafel. Aan tafel is ook ruimte om te spelen, bij te kletsen met een drankje of ruimte voor het lezen van een boek of te computeren. Het is de plek waar geleefd wordt.  Zorg dus voor een mooie grote tafel met lekkere stoelen. Zet er een paar leuke kaarsen, bloemen en andere accessoires aan en het nodigt iedereen uit om zo aan tafel te schuiven. Door het kiezen voor landelijk wonen meubels creëer je meer sfeer en warmte in huis.