Je bent op zoek naar leuke woonkamer meubels voor je nieuwe huis en opent google om op zoek naar te gaan naar een mooie, nieuwe bank. De bekende namen heb je zo gevonden en onderzocht, maar die wat minder bekende online meubelwinkels zijn als een black box voor je. Hoe ben ik ervan verzekerd dat ik te maken heb met een betrouwbare onderneming? En het geen oplichters zijn? Binnen de online meubelbranche zijn er namelijk ook fakers actief.

Verder is er zo ontzettend veel mogelijk en is het aanbod groot. Maar zijn er ook veel online meubelwinkels waarbij je de meubels niet van tevoren kunt zien in een showroom voordat je deze aankoopt. Er zijn meerdere punten waar je op kunt letten bij het aankopen van online meubels. Om de tevredenheid voor het kopen van online meubels zo aantrekkelijk mogelijk voor je te maken, zetten wij tips voor het aankopen van online meubels voor je op een rij.

Tip 1: check de aanwezigheid op betrouwbare online reviews

Je hebt een online meubelwinkel gevonden en wilt weten of dit een betrouwbare onderneming is. Wanneer je de naam van de meubelwinkel + de term reviews in google intypt, zul je veelal meerdere zoekresultaten krijgen over reviews van het bedrijf in kwestie. Hecht bij het bekijken van reviews weinig waarde aan het review cijfer alleen. Bekijk voornamelijk de kwalitatieve reviews, waar mensen inhoudelijk ingaan op de punten die er niet goed of juist wel goed gaan bij dit bedrijf.

Tip 2: Open veel shops tegelijkertijd en klik steeds shops weg die je het minste aanspreken

Het aanbod aan online meubelwinkels kan overweldigend zijn. Om niet te verzuipen binnen het aanbod kun je in het begin de eerste twintig meubelzaken die je tegenkomt openen in verschillende tabs in je browser. Daarna klik je in eerste instantie direct 10 websites weg waar je het slechtste gevoel bij hebt. Meubels die je niet aanspreken, een prijs die duur lijkt. Op die manier filter je al makkelijk en snel meubelwinkels weg voordat je uren in de assortimenten zit te turen.

Tip 3: zoek binnen je budget

Bekijk vervolgens het assortiment bij de shops waar je naar op zoek bent. Vind uit of er voldoende assortiment is binnen de prijsklasse waarbinnen je zoekt. Klik hierbij weer enkele shops weg die weinig aanbod hebben.

Tip 4: ga op zoek naar de juiste stijl

Kijk vervolgens naar de stijlen en designs van de meubelstukken. Vind je een bepaald assortiment echt afschuwelijk? Klik dan ook deze meubelwinkel weg.

Op deze manier heb je nog maar enkele meubelwinkels over waar je gemakkelijker een keuze uit kunt maken.ga op zoek naar de juiste stijl

Tip 5: bekijk alle relevante informatie voordat je een aankoop doet

Wanneer je een leuk of meerdere leuke meubelstukken hebt gevonden die je wilt bestellen, bekijk dan goed de informatie over het product. Zo voorkom je eventuele teleurstellingen wanneer het product uiteindelijk niet blijkt te voldoen aan je verwachtingen of eisen. Schroom je niet om bij vragen, contact op te nemen met de klantenservice.

Houd ook rekening mee met de manier waarop de levering zal plaatsvinden en hoe het retourbeleid van de desbetreffende meubelzaak is geregeld. Wat betreft levertijden en retourbeleid kan worden opgemerkt dat deze veel uiteen kunnen lopen. En hoe is het geregeld met de betaalmethoden?

Tip 6: bekijk de showroom als je twijfelt

Er zijn online meubelwinkels die ook een showroom hebben. Wanneer je graag de meubels live wilt zien voor een aankoop te doen, moet je dit zeker doen! Het is dan de moeite waard om hiervoor af te reizen naar de showroom. Meubels zijn doorgaans niet goedkoop, en kunnen je anders een hoop geld en gedoe kosten. De meubels in de showroom geven je een beter beeld over de kwaliteit van de meubels.