Staat er binnenkort een verhuizing of renovatie op de planning? Dan ben je wellicht ook al aan het kijken naar nieuwe meubeltjes. Hoewel er veel te vinden is, zowel online als in de woonwinkels, word je portemonnee hier vaak niet echt gelukkig van. Voordat je het weet ben je voor enkele meubelstukken al een paar duizend euro kwijt. En dan doe je het nog niet eens zo gek. Gelukkig is er geen reden om direct in paniek te raken en geld uit te geven wat je niet hebt. Het is namelijk allemaal niet zo zwart-wit als het lijkt. Ja, meubels zijn duur. Maar er zijn ook manieren waardoor je hier eenvoudig op kunt besparen. In dit artikel geven we een aantal gouden tips hoe jij je woning voordelig en mooi in kunt richten.

Zelf meubels maken

Ben je ontzettend handig? Dan is het natuurlijk helemaal leuk om zelf aan de slag te gaan. Steek de handen uit de mouwen, zoek een aantal mooie bouwtekeningen op en ga gewoon aan de slag. Wanneer je al over een redelijk wat gereedschap beschikt, is het vaak enkel nog een kwestie van de juiste materialen kopen. En dit kun je zo duur maken als je zelf wilt. Gebruikte bouwmaterialen zijn bijvoorbeeld bij uitstek geschikt voor het maken van eigen meubels. Deze zijn relatief goedkoop en het is ook nog eens goed voor het milieu om ze te recyclen.Gebruikte bouwmaterialen z

Hou er natuurlijk wel rekening mee dat je voor het maken van meubels ook over het nodige gereedschap moet beschikken. Daardoor is het zelf maken van meubels op de korte termijn wellicht ook een dure opgave, omdat je nog heel wat gereedschap op de kop moet tikken. Bedenk echter wel dat je op de lange termijn goedkoper uit zult zijn. Gaat er iets kapot in huis of ben je toch toe aan iets nieuws? Dan maak je dit voortaan gewoon zelf. Beschouw het dus als investering voor de toekomst.

Bovendien is het natuurlijk ook mogelijk om gereedschap te huren of te lenen van naasten. Zo ben je in staat om prachtige steigerhout meubels te maken tegen een zeer scherpe prijs.

Verkoop eerst je oude meubels

Het is natuurlijk zonde om alle oude meubels direct weg te gooien of weg te geven. Vaak kan je hier nog best wel wat geld voor krijgen. Zeker als ze van zeer robuust en zwaar materiaal zijn gemaakt. Er zijn altijd wel handige doe-het-zelvers die hier gebruik van kunnen maken. Bovendien kunnen sommige meubels ook met een likje verf weer een geheel andere uitstraling krijgen. Het kan daarom zeker geen kwaad om ze te koop aan te bieden. Baat het niet, dan schaadt het niet. Alles wat je ervoor weet te krijgen is mooi meegenomen. Verkoop eerst je oude meubels voordat je verder gaat kijken. Dit geld kun je weer gebruiken voor de aanschaf van nieuwe materialen, gereedschap of gewoon een geheel nieuw meubelstuk.

Houd kortingen in de gaten

Er zijn genoeg meubelzaken die regelmatig met hoge kortingen smijten. Bijvoorbeeld in speciale periodes van het jaar of wanneer de nieuwe collecties binnenkort worden gelanceerd. Daarom kan het geen kwaad om de reclamefolders goed in de gaten te houden. Kijk ook online, want hier is vaak meer te vinden. Door de kortingen goed in de gaten te houden, kun je eenvoudig besparen op het kopen van nieuwe meubels.