Op het gebied van eetkamerstoelen is er bijna ieder jaar wel iets nieuws te beleven. Elk jaar weer verschijnen er nieuwe trends. Zowel op het gebied van materialen als kleur. Ben jij toe aan wat vernieuwing aan de eettafel? Dan is de aanschaf van nieuwe eetkamerstoelen een prima idee. Met nieuwe eetkamerstoelen geef jij je eetkamer direct een geheel nieuwe look. Bovendien hoeft het ook helemaal niet zoveel geld te kosten.

Ben je benieuwd geworden welke hippe eetkamerstoelentrends we dit jaar weer mogen verwachten? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet.

Mix & Match

Dit is misschien wel de meest opvallende trend in de wereld van eetkamerstoelen. Voorheen was het namelijk heel normaal als je een complete set eetkamerstoelen bij jouw eettafel kocht. Meestal waren deze op basis van materiaal en kleur perfect op elkaar afgestemd. Er was dan ook geen twijfel over mogelijk dat deze meubels bij elkaar zouden passen. Wel zo prettig, want zo hoefde je verder ook geen extra aandacht aan de styling te besteden.

Inmiddels zijn vrijwel alle stylisten het er over eens dat dit stiekem ook wel een aantal grote nadelen oplevert. Want als alle materialen en kleuren op elkaar zijn afgestemd, levert dit eigenlijk een relatief saaie uitstraling op. Zelfs een hippe eetkamerstoel blauw heeft geen effect wanneer alle stoelen er hetzelfde uitzien.eetkamerstoel blauw

Ons advies? Mix & Match! Dit is een geheel nieuwe trend op het gebied van eetkamerstoelen, maar is nu al ontzettend populair. Dit betekent natuurlijk niet dat je iedere stoel in een andere stijl en kleur aanschaft, maar wel dat je bijvoorbeeld voor twee verschillende stijlen of kleuren kiest. Het is van belang dat je voor een samenhangend geheel zorgt, zonder dat je de uniciteit uit het oog verliest. Dit kost even wat tijd en moeite, maar dan kan je ook zeker van een prachtig eindresultaat genieten.

Pronkstuk aan tafel

Heb je slechts een klein budget en is het dus financieel niet mogelijk om werkelijk alle eetkamerstoelen te vervangen? Geen enkel probleem! Dit is ook helemaal niet mogelijk. Want één van de nieuwste eetkamerstoelentrends hoeft echt niet veel te kosten. Hierbij geldt dat je één pronkstuk voor aan tafel kiest. Dit kan een oud erfstuk zijn, maar ook een schommelstoel die je tweedehands op de kop kunt tikken. Hoe ouder en unieker, hoe beter. Een dergelijk pronkstuk geeft de eettafel direct een geheel nieuwe uitstraling, terwijl er eigenlijk alleen maar een stoel aan is toegevoegd.

Tegelijkertijd creëer je natuurlijk ook direct meer zitplaats en dat is natuurlijk altijd mooi meegenomen. Zeker nu de kerstdagen in het verschiet liggen en je al druk bezig bent met kerstverlichting aanbrengen en een veilig etentje te organiseren. Een extra pronkstuk aan tafel mag dan ook zeker niet ontbreken.

Unieke vormen

Vroeger zagen de meeste eetkamerstoelen er relatief hetzelfde uit. Inmiddels is dat wel anders. Werkelijk alles is tegenwoordig mogelijk. Van ware bankjes tot ovale en vierkante stoelen. Kies voor een vorm die bij jouw eetkamertafel en eetruimte passen en creëer zo een spannend en bijzonder geheel. Eet smakelijk!