Over minder dan honderd dagen is het alweer Kerstmis! Dat betekent dat we over een kleine drie maanden dus alweer de kerstversieringen uit de kast kunnen trekken en kunnen genieten van drie dagen vol eten en gezelligheid met familie of vrienden. Kun jij ook niet meer wachten? Haal dan op tijd kerstverlichting in huis, zodat de voorpret alvast kan gaan beginnen. In deze blog bespreken we de drie leukste manieren om je huis tijdens de kerst te verlichten.

Kersthuisjes

Tijdens de kerstperiode naar het tuincentrum gaan is een hele belevenis. Je kunt er genieten van de prachtige kerstdorpen, waarmee je je in een winter wonderland waant. Door meerdere kersthuisjes te verzamelen kun je ook thuis heel gemakkelijk je eigen kerstdorp creëren. Hiervoor hoef je alleen verschillende miniatuur-huisjes te kopen, die je samen kunt combineren tot een mooi winters tafereel. Voeg hier nog een paar figuren en andere accessoires (zoals miniatuur-bomen of een klein treinspoor) aan toe en je hebt je eigen kerstdorp.

Je kunt natuurlijk ook gewoon met één kersthuisje beginnen, die je bijvoorbeeld op een vensterbank of dressoir plaatst. De huisjes werken meestal op batterij, zodat je ze overal neer kunt zetten. Ze verspreiden vrolijke kleuren en zijn een ideale manier om je huis te decoreren tijdens de kerstperiode.kerstverlichting

Kerstboom

Uiteraard mag een kerstboom in december niet ontbreken. Niets brengt de kerstgedachte beter naar voren dan die grote groene boom vol met kerstballen en slingers. Kerstboomverlichting hoort er dan natuurlijk ook bij. Wil je dit jaar eens voor iets heel anders gaan? Ruil dan je traditionele warm-witte kerstboomverlichting in voor gekleurde verlichting. Zo heb je dit jaar opeens een rode of blauwe boom.

Of ga dit jaar voor speciale, slimme kerstverlichting. Dit is ideaal voor iedereen met een drukke agenda, want je hoeft zo amper nog moeite te doen voor je verlichting. Je bestuurt de lichtjes namelijk met een app op je telefoon vanaf de bank, verandert zo in een paar vingerklikken alle instellingen (lichtschema’s, verschillende kleuren en zelfs animaties) en stelt timers in. Zo schijnen de lichtjes al als je thuiskomt na een lange werkdag of als je ’s ochtends uit bed komt. Voor een kerstgevoel, de hele dag door.Kerstboom

Raamdecoraties

Wil je ‘s avonds niet naar een donker gat kijken of wil je dat ook je buren mee kunnen genieten van je kerstverlichting? Kies dan voor raamdecoratie. Je plakt of hangt bijvoorbeeld een kerstman, sneeuwpop of kerstster op het raam. Zo worden ramen en deuren in een handomdraai gezellig verlicht doordat het licht weerkaatst op het raam. Dit kan bij het raam in de huiskamer, het raam van de voordeur maar het staat ook heel gezellig in bijvoorbeeld een kinderkamer. Met raamdecoratie maak je het niet alleen thuis extra gezellig maar worden ook voorbijgangers extra opgevrolijkt tijdens de donkere dagen van december.

Het is dus nooit te vroeg om alvast te denken aan kerst. Het aftellen is begonnen en alvast nadenken over kerstverlichting kan dus prima. Ga jij dit jaar ook voor bijzondere verlichting, zoals kersthuisjes, gekleurde kerstboomverlichting of prachtige raamdecoraties?