Denkt u erover om een dakopbouw te laten plaatsen? Dan bent u wellicht al op de hoogte van de talloze voordelen van deze verbouwing. Dankzij een dakopbouw profiteert u immers direct van extra ruimte op zolder en creëert u als het ware een extra verdieping op uw huidige woning. Hierdoor beschikt u over de mogelijkheid om in eigen huis meer functionele ruimte te realiseren. Daardoor is het bijvoorbeeld niet meer noodzakelijk om te verhuizen bij ruimtegebrek door gezinsuitbreiding of verandering van hobby of werk. Natuurlijk zit er naast deze talloze voordelen ook wel een prijskaartje aan deze verbouwing verbonden. Maar met welke kosten moet u rekening houden bij het plaatsen van een dakopbouw?

Uiteenlopende prijzen

Wanneer u naar een aannemer op zoek gaat, zal u al snel merken dat de kosten voor het plaatsen van een dakopbouw zeer uiteenlopend zijn. Besef wel dat als een leverancier met enorm lage prijzen pronkt (onder de 10.000 euro), dit ook betekent dat er dingen vergeten worden. Bij het maken van een functionele ruimte komen immers enorm veel kosten kijken. Om een geheel nieuwe dakopbouw inclusief afwerking te plaatsen, bent u al snel rond de € 50.000 kwijt. Gelukkig zijn er wel verschillende manieren waarmee u alsnog veel geld kunt besparen. Wij hebben een aantal besparingsmogelijkheden voor u op een rijtje gezet:

  • Laat de dakopbouw enkel plaatsen door een aannemer. Het afwerken neemt u vervolgens voor eigen rekening of u schakelt enkele mensen binnen uw naaste omgeving in om de afwerking naar wens te verrichten. Zo bespaart u al snel een paar duizend euro. Bedenk wel dat, indien u hier verder geen kennis & ervaring mee heeft, een aannemer dit waarschijnlijk veel sneller voor u zal doen en de kwaliteit ook nog eens beter zal zijn. Weeg daarom zowel de voor- als nadelen tegen elkaar af, alvorens u een definitieve beslissing maakt.
  • U kunt er ook voor kiezen om zelf diverse vakmannen in te schakelen. Hierdoor zijn de kosten voor een aannemer niet nodig. Ook hierbij geldt dat het belangrijk is om enkel ervaren vakmannen in te schakelen. Het is immers geen eenvoudige verbouwing en dat vraagt om enig expertise.

dakopbouw verlegde nok

Wat kost een dakopbouw?

Maar wat kost een dakopbouw dan precies? U weet nu immers wel waar u op kunt besparen en welke kosten u ongeveer kunt verwachten, maar is er dan niemand die een exacte prijs kan geven? Het simpele antwoord is: dat kunnen wij niet voor u zeggen. De kosten voor een dakopbouw zijn van enorm veel verschillende factoren afhankelijk. Hierdoor is het voor ons moeilijk te beoordelen met welke kosten u rekening moet houden.

Daarom is het belangrijk om bij een aannemer, vakman of dakopbouw specialist bij u in de buurt aan te kloppen en uw wensen op papier te zetten. Deze kan u precies vertellen met welke dakopbouw kosten u rekening moet houden. Bovendien kunt u ook meerdere offertes opvragen, waardoor u de verschillende prijzen met elkaar kunt vergelijken en zo uiteindelijk veel geld kunt besparen.