Een accuboormachine komt altijd van te pas. Zo simpel is het nou eenmaal. Het is dan ook aanbevolen om zo’n apparaat in huis te hebben. Mogelijk heb je al een exemplaar maar is die toe aan vervanging. Als je nog helemaal geen accuboormachine bezit dan is het zeker verstandig om één te kopen. Hiervoor heeft Klium een lijst met de top 10 accuboormachines gemaakt. Daarnaast kun je ook de onderstaande tips gebruiken bij het aanschaffen van een accuboormachine.

Goedkoop is duurkoop

Goedkoop is duurkoop. Dit oude gezegde klopt ook bij het kopen van een accuboormachine. Als je een exemplaar koopt die erg goedkoop is dan loop je het risico dat deze het niet lang goed gaat doen. Dan zul je dus weer een nieuw apparaat aanschaffen wat juist meer geld kost. Toch wordt ook aangeraden om niet direct de duurste accuboormachine te kopen. Dit zou in principe wel handig kunnen zijn, maar dan alleen als je het apparaat veel gaat gebruiken. Als je weinig klust en de accuboormachine dus met name stof gaat vangen dan is het beter om een exemplaar te kopen die niet duurder dan nodig is. In dit geval heb je namelijk niet per se professioneel gereedschap nodig want zoveel zul je het toch niet gaan gebruiken.

aspecten van een accuboormachine

Naast de prijs is het ook van belang om te letten op een aantal andere aspecten van een accuboormachine. Op deze factoren kun je de aankoop uiteindelijk baseren. Zo moet je onder meer kijken naar de koppel, wat het draaimoment is van het apparaat. Ook is de draaisnelheid belangrijk om te controleren. Vergeet tevens niet om te kijken naar de accu, want dit is ook zeker van belang bij een accuboormachine. Bij de accu moet je met name de oplaadtijd, het type en de capaciteit meenemen. Het is tevens aan te raden om te kijken naar de spanning van het apparaat, hiervoor gebruik je het opgenomen vermogen. Deze factoren combineer je na het vergelijken met de prijs om uiteindelijk te kiezen voor een accuboormachine die jij gaat kopen. Naar alle waarschijnlijkheid zal de prijs hierbij het zwaarste meewegen.