Interieur trends veranderen telkens en het is ook gewoon erg leuk om je slaapkamer zo nu en dan een makeover te geven. Met de onderstaande trends kan jij dé slaapkamer van 2020 creëren.

Luxe

Dit jaar is luxe erg belangrijk in de slaapkamer. De slaapkamer is een plek om heerlijk te kunnen ontspannen, dus dan mag je jezelf ook heerlijk verwennen en omringen met luxe. Hierbij kun je denken aan heerlijke dikke en zachte dekens en kussen, zacht hoogpolig tapijt en natuurlijk een heerlijke boxspring om op te slapen. Lees hier meer over waar je op moet letten bij de aankoop van een boxspring. Maar ook praktische dingen zoals een klamboe tegen de muggen of een ventilator om de warmte te bestrijden. Luxe hoeft gelukkig niet perse duur te zijn. Je kan bijvoorbeeld ook gewoon kijken naar een goedkope ventilator. Die kan er alsnog luxe uitzien en zal je ook gewoon koel houden in de zomer.

Natuurlijke materialen

We worden ons steeds meer bewust van het milieu en doen ons best om ons steentje bij te dragen aan een beter milieu. Ook in de slaapkamer kun je hieraan meewerken door te kiezen voor natuurlijke en klimaatvriendelijke materialen. Daarom passen materialen zoals linnen, wol en hout perfect in de slaapkamer van 2020. Deze materialen zijn vriendelijker in de productie en het gebruik dan andere materialen. Het is hierbij wel belangrijk dat je erop let dat het hout is voorzien van een FSC-keurmerk en ga bij stoffen voor biologisch en fairtrade.

Natuurlijke materialen

Praktisch en multifunctioneel

We willen dit jaar niet alleen genieten van luxe, maar de slaapkamer moet ook praktisch zijn. Hierbij ligt de focus op slimme opbergruimtes met optimaal gebruik van de ruimte. Zo kan je onder een aflopend dak een inbouwkast maken die daar precies onder past. Plaats opbergbakken of kasten onder je bed waar je bijvoorbeeld je schoenen in kan doen. Zet een nachtkastje naast je bed met een speciaal vakje waar je je smartphone in kan opbergen. En plaats planken aan de muur, voor een mooi uiterlijk en functioneel opbergen.

Kleur

In de slaapkamer mag kleur helemaal terug komen en dan vooral warm-rood en oranje, vrolijk geel en natuurlijke tinten zoals eikenhout bruin en mosgroen. En om die luxe terug te brengen kan je ook gebruik maken van hier en daar een gouden draadje en een mooie rijke textuur. De trend van minimalisme en veel wit in het interieur is niet meer van toepassing in de slaapkamer, want dat kan zorgen voor een koude uitstraling. Dit jaar gaan we voor luxe, warmte en ontspanning met behulp van weldadige kleuren en warmte.

Planten

Vroeger werd het afgeraden om planten in je slaapkamer te zetten. Gelukkig weten we tegenwoordig beter. Planten in je slaapkamer zien er niet alleen heel mooi uit, maar ze zijn ook nog eens goed voor je. Er zijn planten die ‘s nachts juist zuurstof afgeven en er zijn planten die de lucht kunnen zuiveren. Daarnaast zorgen planten voor een goede luchtvochtigheid in je slaapkamer. Met de juiste planten in je slaapkamer kan je dus extra lekker slapen.