Met een losse inbouwbrander bouw je gemakkelijk zelf een vuurtafel. De populariteit voor de vuurtafel is de afgelopen jaren naar ongekende hoogte gestegen. Niet zonder reden. Vuur is onlosmakelijk met ons bestaan verbonden. Vrijwel iedereen heeft wel een goede herinnering aan vuur. Denk bijvoorbeeld aan de kampeeruitjes met school, de avonden om het kampvuur, spannende verhalen vertellen, kijken naar het knetterende vuur en het roosteren van marshmallows. Met een vuurtafel kan je deze tijden herleven.

Vuurtafels worden over het algemeen kant-en-klaar gekocht. Ze zijn verkrijgbaar in alle soorten en maten. Tevens beschik je over enorm veel materiaalkeuzes. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je niks kan vinden wat je bevalt, maar toch graag een vuurtafel wilt hebben. Wat doe je dan? Vraag je of iemand het op maat wilt maken of grijp je zelf deze uitdaging aan? Koop je een inbouwbrander vuurtafel en hoop je er het beste van? Dan is het verstandig om jezelf goed voor te bereiden en informatie op te zoeken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Maar hoe pak je dit aan? Wij zetten een aantal tips voor jou op een rijtje.

Waarom een gashaard in tafel plaatsen?

Allereerst is het belangrijk om te bedenken waarom je precies een vuurtafel wilt aanschaffen en waarom een kant-en-klaar model niet mogelijk is. Kan je gewoon niet vinden wat je zoekt? Of ben je juist op zoek naar een uitdaging en wil je het daarom zelf proberen te maken? Wat de reden ook is, deze kan wel van invloed zijn op de voorbereiding die je moet treffen.

Als je de kant-en-klaar modellen niks vindt, is het belangrijk om te bedenken wat je hier dan niet mooi aan vindt. Wat kan je veranderen aan jouw vuurtafel, zodat je hiervan wel kunt genieten? Als je enkel zelf een gashaard in tafel wilt plaatsen omdat dit een leuke uitdaging is, is de voorbereiding minder lastig.

inbouwbrander

Dit heb je nodig: van vuurtafel inbouwbranders tot ijzerwaren!

Wat heb je precies nodig als je een eigen vuurtafel wilt maken? Allereerst is het belangrijk dat je over het juiste gereedschap en materialen beschikt. Denk hierbij aan:

  •             Losse inbouwbrander: deze kan je bij veel speciaalzaken in tuinspullen kopen
  •             Hout of een ander materiaal naar keuze voor de tafel
  •             Bij voorkeur een glazen ombouw
  •             IJzerwaren, denk bijvoorbeeld aan schroeven
  •             Gasfles
  •             Gereedschap
  •             Schuurpapier bij een houten vuurtafel

Inbouwbrander vuurtafel: maak nu een bouwplan!

Als je over het al het benodigde materiaal en gereedschap beschikt, wordt het hoog tijd om een bouwplan te maken. Je hebt wellicht al een goed idee van hoe de vuurtafel er uiteindelijk uit gaat zien, maar er moet nog wel het nodige gebeuren om dit te realiseren. Er zijn ook klusjes die je beter nog even kunt uitstellen. Zo bewaren veel mensen de aankoop van een losse inbouwbrander voor het laatst. Hierbij is immers de vorm van de tafel van essentieel belang. Een rechthoekige tafel zal logischerwijs uitgerust worden met een rechthoekige inbouwbrander en bij een vierkante tafel staat een vierkante inbouwbrander meestal veel mooier.

Vraag eventueel om advies in een winkel waar ook vuurtafels verkocht worden. Zij kunnen je vaak adviseren over het materiaalgebruik en hoe je deze klus het beste aan kunt pakken. Zo geniet je binnen mum van tijd van een geweldige vuurtafel!