Als je op zoek bent naar een nieuwe elektriciteitsleverancier, kom je snel tot de vraag: Welke elektriciteitsleverancier is de juiste? Welke leverancier is de juiste keuze in termen van contractduur, prijs, groene stroom of kernenergie?

De keuze van de elektriciteitsleverancier, hangt in belangrijke mate af van wat voor je het belangrijkst is. Hier is het minder belangrijk of de elektriciteit groen of nucleair is. Gunstiger voorwaarden worden toegekend als je kiest voor een lange contractduur of lange opzeggingstermijnen.

Energie vergelijken – de prijs

In de meeste gevallen speelt de prijs de belangrijkste rol bij de keuze van een elektriciteitsleverancier. De prijs is het belangrijkste criterium bij de keuze van een elektriciteitsleverancier. Maar je hoeft je niet te beperken tot andere criteria en budget energie.

Goedkope elektriciteitsleverancier – de betalingsmodaliteiten

Er zijn ook verschillen tussen de stroomleveranciers als het gaat om betalingsmogelijkheden. De betaling kan maandelijks, driemaandelijks of jaarlijks plaatsvinden. Niet alle betaalmethoden worden door alle elektriciteitsleveranciers aangeboden. Selecteer de huidige aanbieder, die het meest overeenkomt met je wensen.

Wees voorzichtig met contant geld vooraf, als de huidige aanbieder in de loop van het jaar failliet gaat, is het geld zo goed als verloren. En om hier dan een oplossing te vinden die je niet twee keer je elektriciteitsrekening hoeft te betalen is erg zwaar. Daarom is vooruitbetaling altijd geen goede oplossing, gebruik onze service zonder vooruitbetaling.

Of je kiest voor zonne-energie of kernenergie, is niet merkbaar in de prijs. Het maakt niet uit welke elektriciteitsleverancier je kiest en welk elektriciteitstarief je kiest, dezelfde elektriciteit komt altijd uit het stopcontact. Alleen je persoonlijke houding bepaalt welke elektriciteitsleverancier of welk elektriciteitstarief je kiest.Goedkope elektriciteitsleverancier

Gunstige huidige aanbieder – de opzeggingstermijn

De opzegtermijnen van de individuele elektriciteitsleveranciers variëren. Je moet een elektriciteitsleverancier kiezen met een zo kort mogelijke opzegtermijn, zodat je zo snel mogelijk van elektriciteitsleverancier kunt veranderen als hij hoort dat de prijzen of een andere elektriciteitsleverancier goedkoper is.

Overstappen energie – de looptijd van het contract

Zij moeten dit rechtstreeks afhankelijk maken van de duur van het contract, welke elektriciteitsleverancier zij kiezen. Contracten met een langere looptijd bieden vaak eenmalige premies die de elektriciteit zeer goedkoop maken. Vergeet echter niet om het contract op tijd op te zeggen en over te stappen naar een andere elektriciteitsleverancier. Omdat er altijd maar één keer premies zijn.

Het is heel eenvoudig om geld te besparen als je gewoon van elektriciteitsleverancier verandert. Je hoeft niets nieuws te kopen, je hoeft je gedrag niet te veranderen en je hoeft geen extra geld uit te geven. Met een eenvoudige wijziging kun je enkele 100 euro’s per jaar besparen. De grootste fout is om altijd bij dezelfde elektriciteitsleverancier te zijn en eenvoudigweg alle stijgingen van de elektriciteitsprijzen te accepteren. De nieuwe elektriciteitsleverancier zorgt meestal ook voor de beëindiging en de volledige verwerking van overdracht.