We weten wel bijna zeker dat je ze niet iedere dag voorbij ziet komen: de kniestoel. Toch nemen kniestoelen sterk in populariteit toe en dat heeft het niet te danken aan het ontwerp. Als je namelijk zonder enige uitleg iemand een kniestoel geeft, is de kans groot dat de gebruiker geen idee hoeft hoe deze stoel gebruikt moet worden. Maar weet je hoe een kniestoel werkt, wil je niet meer zonder. Al dan niet voor enkele uren per dag.

Met een kniestoel kan namelijk een ergonomische houding worden bereikt waar bijvoorbeeld nek- en rugklachten mee voorkomen kunnen worden. Tevens stimuleert het bewegend werken waar ieder Bureaustoel Expert van kan genieten.

Kniestoelen stimuleren beweging

Laten we beginnen met het belangrijkste voordeel van de kniestoel. Om veel voorkomende klachten te voorkomen, is het van belang dat we minimaal 5 minuten per uur bewegen. Dat wil zeggen dat we minimaal 40 minuten per dag niet zitten en dus lopen, strekken of rekken. En in jouw thuiskantoor zal dit momenteel niet gehaald worden.

De kniestoel pakt dit aan door jou een houding te geven waardoor je continu in beweging bent. Je wordt kortom geforceerd om af en toe te bewegen. Dat terwijl je het helemaal niet doorhebt!

Doordat je juist continu wat naar voren of achter beweegt of zelfs even een rondje gaat lopen, kan de kniestoel jou hier uitstekend bij helpen.Kniestoelen stimuleren beweging

Voorkomt rugklachten

Je kunt natuurlijk een hele dure ergonomische bureaustoel kopen en hopen dat je minder last van je rug krijgt. Als je écht rugklachten wilt voorkomen, adviseren wij juist van een drastischere oplossing gebruik te maken. En die oplossing heet de kniestoel.

Bureaustoelen zijn vooral goed in het voorkomen van rugklachten als je er zelden last van hebt gehad. Wanneer je juist al regelmatig last van je rug hebt, is het slimmer om met een kniestoel te beginnen dan terug te vallen op een bureaustoel.ergonomische bureaustoel kopen

Actievere levensstijl  

Ben jij iemand die een actieve levensstijl naleeft? Dan mag je al helemaal niet aan de klassieke kniestoel voorbijgaan. Dit type stoel hoort namelijk bij de meubels waarbij diverse spieren van het lichaam continu gestimuleerd worden. Hierdoor train je, volledig ongemerkt, jouw spieren. Twee vliegen in een klap dus!