De laatste jaren zien we steeds nadrukkelijker een nieuwe doelgroep ontstaan waarop verhuurders van woningen zich richten. Het zijn de expats, ofwel mensen die vanuit een ander land naar Nederland komen om hier voor enige tijd te werken. In veel gevallen gaat het om tijdelijke arbeidscontracten en dus ook om tijdelijke woonruimte. Een ideale doelgroep dus voor de verhuurders van woningen om zich op te richten. Als je zelf een woning te huur aanbiedt en juist deze doelgroep wilt bereiken, is het goed om te weten waar een expat naar op zoek is.

  • Snelheid van handelen is vaak van belang. Zodra voor een expat duidelijk is dat hij gedurende een bepaalde tijd in Nederland aan het werk zal zijn, begint de zoektocht naar een geschikte woning. Daarvoor is vaak niet al te veel tijd, dus vindt een expat het meestal prettig als een woning direct bewoonbaar is. Veelal genieten compleet gemeubileerde woningen daarom de voorkeur.
  • Vergeet standaard huurtermijnen. Een flexibele arbeidsmarkt vraagt om flexibele huisvesting en als jij die kunt bieden, ben je spekkoper. Natuurlijk is het fijn als iemand voor een half jaar of een jaar wil tekenen, maar door soepeler om te gaan met dergelijke termijnen, vergroot je de kans dat een potentiële huurder toehapt.
  • Creëer wat luxe. Over het algemeen zijn expats hoog opgeleid. Ze zijn gewend aan enige luxe en willen die graag ook in hun nieuwe tijdelijke onderkomen ervaren. Zorg er dus voor dat zaken als draadloos internet en een flatscreen televisie niet ontbreken. Ook de aanwezigheid van een magnetron of wasmachine met droger zijn zeker aan te bevelen.
  • Schoon en fris zijn de basiswaarden. Een woning moet hygiënisch natuurlijk altijd tip top in orde zijn. Maar over het algemeen geldt voor een expat vooral dat de woning ook gemakkelijk te onderhouden moet zijn. Daarom gaat de voorkeur bijvoorbeeld minder snel uit naar een tapijtvloer in de woning. Toch iets om rekening mee te houden.
  • Een wat hogere huurprijs is vaak geen bezwaar. Expats krijgen in veel gevallen van hun werkgever een vergoeding voor het huren van woonruimte in ons land. Sterker nog, dat is doorgaans een voorwaarde die contractueel is bepaald. Op basis van die vergoeding, die meestal tamelijk ruim is, gaan ze in veel gevallen direct op zoek naar woonruimte die past bij het beschikbare budget.