Ben je helemaal klaar met de raambekleding in huis? En ben je echt eens toe aan iets nieuws? Of ga je binnenkort verhuizen en moet je werkelijk alle raambekleding nieuw kopen? Dan hebben wij goed nieuws! Raambekleding is tegenwoordig namelijk in alle soorten en maten verkrijgbaar bij ilumio.

Het goede nieuws is dat je geen volledige make-over nodig hebt om je gehele woning aan te pakken. De juiste raambekleding geeft jouw woning direct een geheel nieuwe uitstraling. Maar voor welke raambekleding kies je om jouw woonkamer een flinke touch-up te geven? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten over één van de populairste soorten raambekleding van dit moment: duo rolgordijnen.

Voordelig

Het grootste voordeel van duo rolgordijnen is dat ze relatief voordelig zijn ten opzichte van andere vormen van raamdecoratie. Zo wordt deze raambekleding vaak geadviseerd door woonstylisten als alternatief voor de wat duurdere houten jaloezieën. Ze bieden tegen een lagere prijs bijna hetzelfde effect. De bediening is echter anders.

Houten jaloezieën werken middels beweegbare lamellen die in iedere gewenste stand gezet kunnen worden. Duo rolgordijnen beschikken over een innovatief systeem waarbij twee stoffen elkaar kunnen overlappen. Hiermee regel je zelf de privacy en lichtval in eigen huis.

Op maat te maken

Het duo rolgordijn is tevens zo populair omdat deze eenvoudig op maat gemaakt kan worden. Daardoor is het een geliefde keuze voor veel moderne interieurs. Daarnaast zijn er veel mogelijkheden op het gebied van afmetingen. De grootste duo rolgordijnen kunnen over een afmeting van maar liefst 270 x 300 cm beschikken. Hierdoor zijn ze uitermate geschikt voor de wat grotere raampartijen. Door de raam volledig te bedekken met deze inventieve raambekleding geef je woonkamer een strakke en eigentijdse look. Knus, stijlvol en bovenal praktisch!Op maat te maken

Lange levensduur

De meeste duo rolgordijnen worden van polyester gemaakt. Polyester is al heel wat jaren enorm populair in de interieurwereld. Het is een stevige stof en beschikt over een zeer lange levensduur. Hierdoor denk je bij de aanschaf van duo rolgordijnen niet alleen aan je eigen portemonnee, maar ook aan het milieu. Een langere levensduur betekent immers ook dat je deze minder snel hoeft te vervangen en dus milieuvervuilende productieprocessen hoeft aan te spreken. Win-win.

Daarnaast is polyester in heel veel verschillende soorten kleuren verkrijgbaar. Van hedendaagse kleuren als zwart, wit, grijs en antraciet tot opvallendere kleuren. Werkelijk alles is mogelijk om jouw interieur de nodige sfeer en pit mee te geven.

Eenvoudig schoon te maken

Zeker voor jonge gezinnen is het belangrijk dat raambekleding eenvoudig en snel schoongemaakt kan worden. Met jonge kinderen en/of huisdieren is het natuurlijk van belang dat de ruimte hygiënisch is, maar zal je ook zien dat alles sneller bevuild raakt. Dan is het ook prettig als je snel klaar bent met de wekelijkse schoonmaak. Gelukkig hoeft dit bij duo rolgordijnen zeker niet veel tijd te kosten. De stof kan eenvoudig schoongemaakt worden, zonder dat deze losgehaald hoeft te worden. Daarnaast is polyester eenvoudig af te nemen met een licht vochtige doek. Hierdoor is het doek binnen mum van tijd schoon en is er nog maar weinig nodig om deze in optimale conditie te houden.