Hoe groot je huis ook mag zijn, we krijgen allemaal een keer met een opbergprobleem te maken. Feit blijft dat hoe groter je huis, hoe meer spullen je hier in stopt. Daardoor zal – ongeacht de grootte van je huis – opbergruimte altijd een groot probleem zijn. Ooit begon je zo opgeruimd. Er was voldoende ruimte en je wist zelfs een tijdje niet wat je met al die ruimte aan moest. Enkele jaren nadat je jouw intrek hebt genomen, moet je echter bekennen dat al die ruimte verleden tijd is. De zolder puilt houdt, de schuur staat bomvol en bijna iedere kast in huis is in gebruik. Voldoende ruimte voor essentiële spullen is er dan ook vaak niet. Toch is dat voor bepaalde apparaten wel noodzakelijk. Een goed voorbeeld is de stofzuiger.

Er zijn maar weinig mensen die zonder een stofzuiger kunnen. Feit is wel dat een stofzuiger ook heel veel ruimte in beslag neemt. Dit handige apparaat staat al gauw in de weg. Vind jij het ook lastig om genoeg opbergruimte te creëren voor jouw stofzuiger? Geen probleem! Hier vind je enkele tips om je op weg te helpen.

Kies de juiste stofzuiger

Wanneer je al over te weinig opbergruimte beschikt, is het op de eerste plaats natuurlijk belangrijk om de juiste stofzuiger te kiezen. Kies voor een stofzuiger die gemakkelijk op te bergen is. Zo zijn er speciale stofzuigers verkrijgbaar met een extra klein formaat. Dit hoeft overigens ook niet af te doen aan kwaliteit. Kies voor de beste kleine stofzuiger en geniet van het handige formaat. Deze kun je eenvoudig in een kast opbergen of zelfs in een hoek plaatsen. Tegenwoordig zien de stofzuigers er zelfs zó stijlvol uit, dat deze niet zal misstaan als eyecatcher in de hoek.

De meterkast

De meterkast is doorgaans een verloren ruimte in de woning. Het is best wel een flinke kast, maar het wordt enkel gebruikt voor de meters in huis. Zonde, want hier kan je natuurlijk ook genoeg andere dingen in opbergen. Zorg er natuurlijk wel voor dat je eenvoudig bij de meters kunt komen indien dat nodig is.

Niemand die ziet dat jij hier extra opbergruimte hebt gecreëerd. Plaats hier eenvoudig de stofzuiger in en je houdt zelfs nog ruimte over voor andere dingen, zoals jassen, tassen en sjaals. Door haakjes in de meterkast op te hangen, beschik je over nóg meer bergruimte dan voorheen.

Achter de gordijnen

Maak je gebruik van dubbele gordijnen in huis? Dan beschik je direct over een extra opbergplekje voor grote (onhandige) huishoudelijke apparaten zoals de stofzuiger. Deze zijn ook nog eens uitermate geschikt voor het opbergen van een strijkplank of een dweil. Je plaatst ze eenvoudig achter het gordijn en niemand die het ziet.

Zorg er natuurlijk wel voor dat de gordijnen bruikbaar blijven. Niet dat je de gordijnen straks niet meer kunt openen of sluiten omdat anders de apparaten omvallen. Kies altijd het beste plekje om de gezelligheid in huis te waarborgen. Bijvoorbeeld bij gordijnen die niet vaak geopend of gesloten hoeven te worden of waar je eenvoudig een ander gordijn overheen kunt laten vallen.