Ga je binnenkort voor het eerst op jezelf wonen of kom je er nu pas aan toe om alle verzekeringen eens goed te bekijken? Als je besluit om jezelf goed te verzekeren, zal een rechtsbijstandverzekering je waarschijnlijk niet onbekend in de oren klinken. Deze wordt door heel veel mensen afgesloten. Uit onderzoek blijkt zelfs dat dit de op twee na meest afgesloten verzekering in Nederland is. Daarboven staan nog de standaard (en verplichte) zorgverzekering en inboedelverzekering. Bijna 60% van de Nederlandse bevolking kiest voor een rechtsbijstandverzekering. Zo kiezen ze voor zekerheid, een veilig gevoel. En dat voor slechts enkele euro’s per maand. Maar waarom kiezen steeds meer mensen voor een rechtsbijstandverzekering? Wat zijn de voordelen hiervan en ga je deze echt ooit gebruiken?

Verzekerd van juridische hulp

Je staat er vaak niet bij stil, maar in je leven kan je regelmatig baat hebben bij juridische hulp. Als het moment echter daar is, kom je al snel tot de conclusie dat dit flink in de papieren kan lopen. Juridische hulp is niet gratis. Toch is het soms wel noodzakelijk. Met een rechtsbijstandverzekering ben je altijd verzekerd van goede juridische hulp. Maar wanneer heb je dit precies nodig? Wij zetten een aantal situaties voor jou op een rijtje:

  • Conflict op de werkvloer: ook op het werk is het niet altijd rozengeur en maneschijn. Soms zijn er conflicten met personeelsleden of de werkgever. Als jouw werkgever je plotseling wilt ontslaan en je het niet eens bent met de ontslagregeling, kan juridische hulp de uitkomst bieden. Zo kom je op voor jouw belangen en kost dit geen bergen met geld. Deze situatie komt vaker voor dan je denkt, het is daarom goed om jezelf voor te bereiden. Een rechtsbijstandverzekering afsluiten kan daarbij helpen.
  • Ongeluk: bij de meeste ongevallen geldt dat je nooit voor de kosten op hoeft te draaien als het niet jouw schuld was. Dit is natuurlijk een prima regel als beide partijen het hiermee eens zijn. Maar wat nou als de ‘schuldige’ vindt dat jij ook aandeel hebt in het ongeval? Dan zit je al snel met hoge kosten opgescheept of sta je voor een dure rechtszaak. In dat geval is juridische hulp zeer welkom.
  • Meningsverschil: bij een meningsverschil met buurtgenoten, familieleden of zelfs met winkelmedewerkers is het fijn als je een manier vindt om voor jouw belangen op te komen. Juridische hulp kan dan de uitkomst bieden.

rechtsbijstandverzekering

Rechtsbijstandverzekering afsluiten: doen!

Terwijl je leven tot nu toe altijd in rustig vaarwater lag, is hier plotseling een einde aan gekomen. Je bent niet meer aan het fantaseren over een fijne kantoorruimte in huis, maar bent plotseling bezig met een onverwachts ontslag. Dit soort situaties doen zich vaker voor dan je denkt. Met juridische hulp kan je deze pijn en zorgen wat verlichten. Iedereen die ooit wel eens een advocaat heeft ingeschakeld, weet dat dit best prijzig kan zijn. Niet iedereen heeft veel spaargeld achter de hand. Wat dan? Kan je nooit opkomen voor je eigen belangen? Welnee! Met een rechtsbijstandverzekering hoef je deze zorgen nooit te hebben. Door slechts enkele euro’s per maand te betalen, ben jij altijd verzekerd van de juiste hulp. Doen dus!