Steeds meer mensen werken tegenwoordig vanuit huis. Zo zien we ook een duidelijke groei in zzp’ers die vanuit huis hun werkzaamheden verrichten. Deze verandering is vooral te verklaren doordat we steeds vaker twee werkende ouders zien. Een gezin en een carrière met elkaar combineren kan enorm lastig zijn. Door de mogelijkheid om thuis te werken, wordt dit echter een stuk eenvoudiger gemaakt. Hierbij is het echter wel van belang dat je over een fijne ruimte beschikt om op je gemak te kunnen werken. Maar waar moet je aan denken als je een kantoorruimte in eigen huis wilt inrichten?

Aparte ruimte

Vaak zien we dat mensen ergens in huis een hoekje creëren om te werken. Ze profiteerden van korting bij Tafelstore en kochten een mooie, kwalitatieve werktafel. De ruimte is echter niet alleen voor jou. Ondertussen lopen er telkens kinderen door de kamer, komt je partner je regelmatig storen en heb je niet het gevoel dat je al je administratie kwijt kunt. Dit kan enorm vervelende situaties opleveren en bovendien wordt het werktempo zo drastisch verlaagd. Zorg er daarom, indien mogelijk, altijd voor dat je een aparte ruimte tot je beschikking hebt. Deze hoeft echt niet heel groot te zijn, als je je maar kunt afsluiten voor de buitenwereld. Zo kan je ongestoord werken en zal het werktempo en de efficiëntie omhoog gaan.

tafelstore

Voldoende opbergruimte

Iedereen die thuis werkt, weet dat je over voldoende opbergruimte moet beschikken. Denk alleen maar aan los slingerende papieren, administratiewerk en andere werkzaamheden die verspreid liggen in huis. Dat zorgt er niet voor dat je met een opgeruimd gevoel aan het werk kunt gaan. Bovendien werkt het storend als je niet direct de juiste spullen tot je beschikking hebt, maar eerst het hele huis moet doorzoeken. Zorg er daarom voor dat je al je werkgerei in een ruimte kunt opbergen. Kies voor fijne opbergkasten of een bureau met extra veel lades. Zo hou je alles netjes bij de hand en kan je veel rustiger aan de slag gaan.

Ergonomie

Ook bij een kantoorruimte in eigen huis is een ergonomische houding van essentieel belang. Bespaar dan ook niet op een goede bureaustoel. Zeker als je meerdere uren achtereen in dezelfde houding doorbrengt, is het belangrijk dat je op een comfortabele wijze kunt zitten. Beschik je over weinig financiële middelen om de kantoorruimte in te richten? Maak dan gebruik van kortingscodes en acties om een kwalitatieve stoel aan te schaffen. Met een kortingscode Bureaustoel24 kan je een fijne stoel voor een zacht prijsje aanschaffen. Zo geniet je van een ergonomische werkhouding en hoeft dit je geen fortuin te kosten.

bereaustoel24

Fijne sfeer

Natuurlijk mag je in een werkruimte best wat sfeer brengen. Sterker nog: dit kan het werktempo positief beïnvloeden. Zet bijvoorbeeld een foto van je partner of kinderen neer, denk aan de juiste verlichting of kies een mooi schilderij uit. Let wel op dat je het geheel niet te druk maakt. Te veel stoorzenders kunnen weer onprettig zijn tijdens het werken. Hou het geheel rustig en sfeervol voor een optimale werkconditie!