Hoe kies ik de juiste plantenpot voor binnen? Dat is een vraag die door veel mensen gesteld wordt. Het is echter niet eenvoudig te beantwoorden. Er is geen kant-en-klaar plan. Dit is echter van meerdere factoren afhankelijk. Maar hoe belangrijk is het eigenlijk om voor de juiste grote bloempotten van Chicplants te kiezen?

We steken vaak enorm veel tijd en aandacht in het uitzoeken van een nieuwe kamerplant. Als de perfecte kamerplant eindelijk gevonden is, kopen we op goed geluk een bijpassende plantenpot. Maar wist je dat niet alleen het plantje van essentieel belang is, maar ook een matchende pot wonderen kan doen voor jouw interieur? Daarom is het ontzettend belangrijk om de juiste plantenpot aan te schaffen. Het aanbod is ontzettend divers. Plantenpotten worden niet alleen in diverse stijlen en maten verkocht, maar kennen ook nog eens enorm veel verschillende kleurencombinaties en formaten. De hoge plantenpot behoort tot één van de grootste publiekslievelingen. Kies jij voor een hoge plantenpot binnenshuis? Wij geven je de do’s en de don’ts!

hoge zwarte plantenpot
copyright Chic Plants bv

De do’s

In iedere pot past een plantje, maar niet elk plantje past bij iedere pot. Klinkt misschien ingewikkeld, maar hier zit wel degelijk logica in. In dit geval kunnen we enkel stellen: size matters. Probeer nooit een klein plantje in een te grote pot te plaatsen, ook niet als het vermoeden bestaat dat de plant later flink kan groeien. Je wilt immers niet dat de plant zoek raakt binnen de grote pot. De afmeting van de plant én de pot is daarom van essentieel belang. Op basis van die informatie kan je op zoek naar een geschikte hoge plantenpot voor binnenshuis. Hier moet je zeker rekening mee houden:

  • De hoogte van de plant. Niet alleen het formaat is van belang, maar ook de hoogte. Een plant die een hoogte van slechts 80 centimeter bereikt, zal logischerwijs minder geschikt zijn voor een hoge plantenpot. Je wilt immers wel dat de plant boven de pot te zien is. Let hier dan ook goed op als je een hoge plantenpot aanschaft.
  • Let tevens op de meubels in de nabije omgeving. Alles moet wel met elkaar in harmonie blijven. Als je kiest voor een hoge plantenpot is het fijn als er meerdere hoge elementen in huis zijn. Hierdoor geniet je van eenheid en rust binnen de woning.
  • Kies voor een kleur die binnen jouw interieurstijl past. Ben je iemand die zijn of haar interieur dikwijls veranderd? Kies dan voor een neutrale kleur, zo complimenteert deze pot iedere woonstijl!
hoge witte plantenpot
copyright Chic Plants bv
hoge plantenpot
copyright Chic Plants bv

De don’ts

Natuurlijk zijn er ook dingen die je vooral niet moet doen als je een nieuwe plantenpot aanschaft.. Zo kies je voor jouw plant het juiste potje:

  • Een hoge plantenpot combineren met een lage plant. De kans is groot dat de plant kwijtraakt in de hoogte van de plant. Dat zou zonde zijn van jouw exclusieve kamerplant!
  • De hoge plantenpot in een veel te kleine ruimte plaatsen. Een kleine ruimte is meestal niet gebaat bij een hoge plantenpot. Deze kan de ruimte optisch nog kleiner laten lijken. Dit is uiteraard juist iets wat je wilt voorkomen.