TL buizen zijn heel wat jaren ontzettend populair geweest. Met name in fabrieken en andere openbare gebouwen. Ook in huis werden ze met enige regelmaat toegepast. Zo waren ze bijvoorbeeld handig om de garage of schuur snel te verlichten. Toch hadden de traditionele TL buizen ook een aantal grote nadelen. Zo moesten ze relatief vaak vervangen worden en dat was niet echt gemakkelijk. Zeker niet bij hoge plafonds. Ben jij nog op zoek naar verlichting voor de schuur of garage in jouw huis? En wil je eigenlijk niet voor de standaard TL buizen gaan? Kies dan voor LED TL buizen. Een led tl armatuur biedt namelijk meer voordelen dan je zou verwachten!

Verantwoorde keuze

Door de jaren heen zijn consumenten steeds meer op het milieu gaan letten. Ook bij het doen van aankopen. Mensen vinden het belangrijk dat hun producten niet alleen een minder groot effect hebben op het milieu, maar ook dat er meer aanbod is. Dat verzoek is dan ook duidelijk gehoord. In vrijwel alle winkels en bij vrijwel alle producten zie je inmiddels ook een grote collectie met de ‘verantwoorde keuze’. Dit zijn producten die weinig energie verbruiken en de energie een stuk efficiënter verbruiken.

Led verlichting is al jaren een echte voorloper als het gaat om energiezuinig verlichten. In tegenstelling tot conventionele lampen is een ledlamp soms wel tot 70 procent energiezuiniger. Hierdoor verbruik je dus veel minder energie om je woning te verlichten. Dat geldt uiteraard ook wanneer je voor LED TL buizen kiest. Een goede manier om je steentje bij te dragen aan het milieu én ook nog eens wat extra geld over te houden in je portemonnee.

Lange levensduur

Een groot voordeel van LED TL buizen is dat ze over een enorm lange levensduur beschikken. Dat heeft zowel voordelen op praktisch- als financieel vlak. Het grootste voordeel op financieel vlak is dat je ze daardoor natuurlijk ook niet zo snel hoeft te vervangen en op de lange termijn dus geld zult besparen. Daar staat wel tegenover dat de aanschafprijs van LED TL buizen vaak wat hoger ligt dan je gewend bent, maar op de lange termijn zal je dus uiteindelijk nog een stukje goedkoper uit zijn.

Ook op praktisch vlak is de lange levensduur een prettig gegeven. Bijvoorbeeld wanneer de buizen op een moeilijk te bereiken locatie hangen. Soms is het hierdoor zelfs noodzakelijk om een speciale monteur in te schakelen om de buizen te vervangen. Zeker bij fabriekssettingen. Dat kost een hoop extra geld, terwijl je het ook eenvoudig zelf zou kunnen doen. Wanneer de levensduur wat langer is, hoef je deze montagekosten echt maar eens in de zoveel jaar te doen. Hier bespaar je dus weer wat extra geld mee.

Opvolger van de traditionele TL buis

Na het lezen van alle bovenstaande voordelen is het eigenlijk geen wonder dat LED TL als ultieme opvolger van de TL buizen wordt beschouwd. Maar je kunt dit eigenlijk pas echt weten wanneer je het zelf ervaren hebt. Probeer het dus gewoon eens uit en laat je verrassen door alle bijkomende voordelen. Eenmaal gekozen voor LED? Dan is de kans groot dat je nooit meer terug wilt!