Als het aankomt op lijmsoorten binnen de bouw zijn er heel wat soorten te vinden. iedere soort lijm heeft bepaalde voordelen te bieden ten opzichte van andere lijmsoorten. Spuitlijm is op dit moment nog altijd dé keuze om voor te gaan binnen de bouw. Ben je benieuwd wat de grootste voordelen zijn van spuitlijm voor de bouw? Lees dan snel verder, we laten het je hieronder allemaal zien!

  • Het is super eenvoudig aan te brengen

Een van de belangrijkste voordelen van spuitlijm is dat het super eenvoudig aangebracht kan worden. In plaats van het handmatig verdelen van de lijm over het oppervlak maakt spuitlijm het mogelijk om ieder oppervlak snel van een plakkende laag te voorzien. De gemakkelijke applicatie maakt het mogelijk om probleemloos meerdere lagen aan te brengen. Dit voor een sterke hechting zonder extra droogtijd, iets wat goed van pas komt binnen de bouw. Het feit dat je niet veel voor hoeft te bereiden voordat je kunt beginnen maakt het een van de beste lijmsoorten om voor te gaan. Geen gedoe met emmer of potten, maar een handige fles die je overal naartoe kunt dragen.

  • Je kunt het voor alles gebruiken

Een ander voordeel van spijtlijm is dat het gebruikt kan worden voor een verscheidenheid aan toepassingen binnen de bouw. Spuitlijmen kunnen worden gebruikt voor het lijmen van hout, metaal, acryl, schuim, stof, karton, leer, kurkplaat, glas, folie, rubber en vele kunststoffen. Sommige spuitlijmen worden niet aanbevolen voor blootstelling aan hoge temperaturen of vochtigheid. Kijk dus wel even goed naar de gebruiksaanwijzing voordat je de lijm gaat gebruiken. Zolang je hier op let kan je altijd uitkomen bij de spuitlijm die past bij wat je zoekt.

Zelf goede spuitlijm bestellen?

Door de vele voordelen is het gebruik van spuitlijm dé keuze voor op de bouw. De snelle hechting in combinatie met de talloze soorten toepassingen maakt het een prima soort lijm om te kiezen voor jouw producten. Voor een veelzijdig aanbod aan spuitlijmen is het altijd mogelijk om eens een kijkje te nemen op de website van Meiboom of Spuitlijmconcurrent. Door de hoogwaardige kwaliteit weet je zeker dat je dé spuitlijm van dit moment in huis kunt halen.