Heb jij een tuinhuis in je achtertuin staan? Lucky you! Je tuinhuis helemaal op en top stylen is tegenwoordig helemaal in. Want zeg nou zelf, je tuinhuis alleen gebruiken als opslaghok voor een paar spullen is hartstikke zonde van de ruimte. Maar wat doe je dan met zo’n aparte ruimte bij je huis? Dat vertellen we jou met een aantal tips in deze blog!

Wonen in de tuin

Ondanks dat het tuinhuis in de tuin staan, kan het wel mooi een tweede woonkamer worden. Dit is zeker handig als je bijvoorbeeld een druk gezin hebt en je af en toe gewoon even tijd voor jezelf nodig hebt. Denk bijvoorbeeld aan een grote boekenkast, een mooie bank of een lekkere zitzak. Wil je het jezelf echt gemakkelijk maken? Zet er dan bijvoorbeeld een klein koelkastje neer, zodat je je echt compleet kan settelen voor een avondje relaxen.

Spelen in het tuinhuis

Voor kinderen is een tuinhuis een unieke oplossing om extra ruimte te creëren voor het spelen. Eindeloos spelen, lezen of zelfs huiswerk maken. En daarbij heb jij vanuit het huis ook een goed zicht op de speelplek, zodat je goed een oogje in het zeil kan houden. Wanneer je het kan, is het extra leuk om de inrichting over te laten aan je kinderen. Op deze manier is het helemaal hun eigen plek waar ze zich thuis zullen voelen.

Werken aan huis

Heb jij een eigen bedrijf of werk je gewoon veel thuis voor je baan? Dan ben je het vast zat om vast te zitten aan een gehuurd kantoortje waar je niet je eigen plek van mag maken. En de hele dag met je laptop op de bank zitten is ook niet echt fijn. Jouw tuinhuis staat al in een fijne groene omgeving waardoor het waarschijnlijk een fijne en inspirerende werkplek is. Daarbij is het ook nog een groot pluspunt dat je snel thuis bent na je werk, want je hoeft tenslotte alleen maar de tuin door!

Extra tip

Wil jij eigenlijk heel iets anders in jouw tuin zetten? Iets waar je sportief door kan zijn en je goede voornemens goed kan starten? Hiervoor heb je wel wat extra spaarcentjes, want de aanschaf is aan de prijzige kant. Maar met een zwemspa ben jij binnen no-time weer in topvorm! Het neemt niet teveel ruimte in in jouw tuin en op deze manier heb je de sportschool lekker in de achtertuin.